Umut Kervanı Yardım Platformu Üyesi Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER), 2014 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Raporu açıklayan Dernek Başkanı Bülent Kıyağan, 2014 yılında 678 aileye 45 bin 950 TL gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

2014 yılında 678 aileye 46 bin TL gıda yardımı yapıldı

Faaliyetlerini, yardım faaliyeti, eğitim faaliyeti, sosyal ve kültürel faaliyetler olmak üzere 3 başlık altında değerlendiren Kıyağan, bu faaliyetleri 2015 yılında da aratarak devam ettireceklerini kaydetti.

Yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Kıyağan, “Yardım faaliyetleri kapsamında 2014 yılı içerisinde 678 aileye 45 bin 950 TL değerinde gıda yardımında bulunduk. Bu yardımları yaparken, aileleri tek tek tespit ettik. Ailelerin mağduriyetleri göz önünde bulundurarak sınıflandırma yaptık. Tespit ettiğimiz hemen hemen tüm ailelere ulaşarak imkanlarımız dahilinde yardımda bulunduk. Gıda yardımlarımız bundan sonra da aralıksız olarak devam edecektir.

Eğitim faaliyetlerini çok önemsiyoruz

Gıda yardımlarının yanında eğitim faaliyetlerimiz de oldu. Eğitim faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Bu konuda da eğitimci arkadaşlarımız özverili bir şekilde zamanlarından feragat ederek bu çalışmayı yürütüyorlar. Özellikle hafta sonları ilk, ortaöğretim ve lise öğrencilerine yönelik okul derslerine yardımcı olmak için ders programlarını düzenliyoruz.

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik de gençlik programları ve değerler eğitimi programları düzenliyoruz. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için eğitim programlarını yürütüyoruz. Veli ziyaretlerini gerçekleştirerek, hem eğitimci ile veli hem de öğrenci ile veli arasındaki diyalogu geliştirmeye çalışıyoruz. Bu eğitim faaliyetleriyle gençlerimizi çağın münkeratından, kötü arkadaşlık ortamlarından, gayri ahlaki ortamlardan kopararak, onlara daha güzel İslami bir ahlak ve ortam hazırlamak için çalışmalarımızı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerle maneviyatı geliştiriyoruz

Sosyal ve kültürel faaliyetlere de değinen Kıyağan, bu faaliyetlerle toplumu manevi yönden ayakta tutmaya çalıştıklarını belirtti.

Kıyağan, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin çok yoğunlukta olduğunu belirterek, faaliyetleri şöyle açıkladı: “Özellikle önemli gün ve gecelerin tamamını programlar dahilinde ihya ediyoruz. Toplumun ihyası için bu programlara önem veriyoruz. Yapılan bu programlara halkımızı davet ediyoruz. Bazen dernek binamızda bazen tutuğumuz büyük salonlarda programları yapıyoruz.

İlimiz Üstad Bediüzzaman Said Nursi`nin doğup büyüdüğü şehir olması hasebiyle, Üstad'ı anma ve anlama programlarını geniş kitlelerin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bununla beraber halkın her yıl sabırsızlıkla beklediği Kutlu Doğum Etkinliklerini düzenliyoruz. Bu etkinlikten önce salavat kampanyaları, siyer sınavları yapıp, her eve CD ve Kur`an-ı Kerim hediye ediyoruz. Maneviyatın doruğa çıktığı Nisan ayında binlerin katılımıyla açık alanlarda il ve ilçelerde Kutlu Doğum etkinliklerini düzenliyoruz.

Yapılan her zulmün karşısında durarak, meydanlara iniyoruz

Bununla beraber Roboski katliamından Mavi Marmara şehitlerini anma programına kadar birçok program düzenledik. İsrail`in Filistin halkına ve Mescidi Aksa`ya yönelik yaptığı saldırıları kınamak için defalarca kitlesel basın açıklamaları düzenledik. Nerede Bir zulüm yapılmışsa, bu zulmün karşısında olduğumuzu ve mazlumlardan yana olduğumuzu belirtmek için meydanlara inmişiz. Meydanlara inenlere de destek vermişiz.”

Gençleri, çağın tehlikelerine karşı koruyoruz

Yaz aylarında gençlere yönelik gezi programları düzenlediklerini aktaran Kıyağan, “Okulların tatil olmasıyla birlikte gençlerimizin boşluğa ve kötülüklere düşmemeleri için gezi programlarını yaptık. Bu programlarla, gençlerimizin maneviyatlarını geliştirmek için onları buluşturduk. Yaptığımız bu pikniklerle de gençlerimiz arasında sosyal paylaşmayı ve toplum içerisinde birlikte huzurlu ve kardeşçe yaşama alışkanlığını aşılamaya çalıştık.

2014 yılı derneğimiz açısında verimli ve güzel geçti. 2015 yılında hakkın ve haklının yanında yer alarak daha iyi çalışmaları yapmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 

  (Şükrü Tontaş - İLKHA)