Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İdil ilçe teşkilatı 1. olağan kongresini gerçekleştirdi. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen kongreye HÜDA PAR Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı A.Rahman Cens ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban da katıldı.

Kongre Kur` an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan yoklamanın ardından divan kurulu oluşturulduktan sonra, mali rapor ve faaliyet raporu okundu.

HÜDA PAR genel başkan yardımcısı Cemal Çoban yaptığı konuşmada, partilerinin kuruluşundan yaklaşık 3 yıl geçtiğini ifade ederek, "Bu vesileyle il ve ilçe kongrelerimizi yapmaktayız. Siyaset sahası belki birçoğumuza yabancı bir saha ama Allah`a çok şükür kısa bir süre içerisinde bu sahada Allah`u Teala'nın yardımı ve siz değerli kardeşlerimizin çabasıyla, gayretiyle çok güzel bir mesafe aldık, güzel sonuçlar aldık. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımız daha verimli hala gelecektir.

Değerli kardeşlerim! Türkiye`nin siyaset tarihine baktığımız zaman belki HÜDA PAR gibi siyaset sahnesine girdikten sonra bu şekilde hukuksuzluğa uğramış bir parti bulamazsınız şu anda partimize yönelik bir linç kampanyası ve hatta bir siyasi imha yürütülmektedir. Bunu hepimiz bizatihi yaşayarak görüyoruz. Ama Elhamdülillah bundan önce de siyasete girdikten sonra da Allah'a dayandık güvendik ve tevekkül ettik." dedi.

“HÜDA PAR güneşi karanlıkların sonunu getirecektir”

Hür Dava Partisi güneşi doğduktan sonra, karanlığı seven, karanlıktan beslenen yarasaların kaçmaya başladığını belirten Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu onların korktuklarının belirtisidir. Fakat biz şunu diyoruz; 'HÜDA PAR güneşi aydınlık bir güneştir, bu güneşten korkmanıza gerek yok. Bu güneş hem karanlıkları aydınlatır hem de nuruyla sıcaklığıyla insanları ısıtır. Gelin siz de bu güneşten istifade edin.

Hür Dava Partisi güneşi İnşallah karanlıkların sonunu getirecektir. Dolayısıyla biz şunu da diyoruz; bugün bazı sıkıntılar içerisinde olmuş olabiliriz. Ama gelecek ilkeli hareket edenlerin olacaktır. Biz hiçbir zaman ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz.

“Namlunun ucuyla siyaset yapanın ömrü uzun olmaz”

Kıymetli kardeşlerim! Girdiğimiz yol uzun ve meşakkatli bir yoldur. Bu yolda sabır ve gayret lazım. Sabır ve gayretimizle sonuna kadar yolumuzu götüreceğiz. Bizler şuna da inanıyoruz ki, şiddetle bir yere gelinmez, şiddetin dönemi bitmiş. Belki bir dönem insanları korkutabilirsiniz, sindirebilirsiniz ama uzun süre bu devam etmez. Bu gün de devam etmez yarın da devam etmeyecektir. Bu gün namlunun ucuyla siyaset yapanın ömrü de uzun olmaz. Çünkü Türkiye değişiyor, Ortadoğu değişiyor, dünya değişiyor. Dolayısıyla zaman düşüncelerin yarıştığı bir zamandır. Herkes torbasında ne varsa ortaya koymalı ama şiddet olmadan başkasına hakaret etmeden. Biz dava ve ilkelerimize güvendiğimiz için bizim şiddetle bir alakamız yoktur. Ama kendi davasına güvenmeyenler davasından çekinenler söyleyecek başka bir şeyleri olmadığından silahla, şiddetle kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar. Bu aslında onların basitliğini davalarının çürük olduğunu gösteriyor. Davamızda ise baskı ve şiddetin yeri olmadığı gibi tüm halkımızın özgür iradelerine de saygı duyarız. Makamlar asli gayemiz değildir. Asli gayemiz davamıza, halkımıza hizmettir. Bütün kardeşlerimiz bu anlayıştadır.”

Tek listeyle girilen oylamada Mehmet Hamit Ersoy Güven tazeleyerek yeniden HÜDA PAR ilçe başkanlığına seçildi.

Sonucun açıklanmasının ardından başkan seçilen Mehmet Hamit Ersoy kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Teşekkür konuşmasından sonra kongre sona erdi.

 (M. Şerif Aşkın - İLKHA)