Bursa`da ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlarla zengin ile fakir arasında köprü vazifesi yürüten Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası, 2014 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Gıda Bankası Genel Sekteri Fethullah Özsoy tarafından açıklanan raporda 750 aileye; gıda, giyim, nakdi ve ev eşyası şeklinde yardımlarda bulunulduğu belirtildi.

Toplam 750 aileye yardım yapıldı

2014 yılı boyunca gıda, giyim, nakdi ev eşyası ve belirli periyotlarla da kırmızı et yardımı olmak üzere toplamda 750 civarında aileye yardım ulaştırdıklarını açıklayan Özsoy, ulaştırdıkları yardımların toplam tutarının 80 bin TL civarında olduğunu ifade etti.

32 bin TL`lik gıda yardımı yapıldı

Yaptıkları yardımları ayrı ayrı aktaran Özsoy, “Gıda olarak 356 aileye her ay düzenli olarak yardımlarımız oldu. Bunun toplam tutarı 22 bin 362 TL`dir. Bunun dışında yardıma muhtaç üniversite, lise ve dini eğitim gören öğrencilerimize aracı usulü ile toplamda 10 bin TL tutarında gıda yardımı yapıldı.  Böylece 2014 yılı içerisinde toplamda 32 bin 367 TL`lik gıda yardımı yapmış bulunuyoruz.” dedi.

193 aileye 26 bin TL değerinde giyim yardımı

Giyim cinsinden yaptıkları yardımı da 193 aileye olmak üzere 25 bin 930 TL tutarında yaptıklarını dile getiren Özsoy, “Ev eşyası olarak da 17 aileye 12 bin 975 TL tutarında yardım yapıldı.” şeklinde konuştu.

5 Bin 50 TL de nakdi yardımda bulunduklarını ifade eden Özsoy, “ Kurban bayramı ve bayram dışında 78 aileye kırmızı et verdik. Bunun da toplamı 3 bin 770 TL olarak kayıtlarımıza geçmiştir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan yardımlarda kendilerine destek sağlayan hayırseverler ile yardımları muhtaç ailelere ulaştırmada yanlarında olan gönüllülerine de dernekleri adına teşekkür eden Özsoy, yardımlarının 2015 yılında da aralıksız devam edeceklerini belirtti.

Rehber TV`de yardım faaliyetleri konuşulacak

Bursa Umut Kervanının 2007 yılından bugüne kadar yaptığı faaliyetleri, Rehber TV`de katılacakları canlı yayında anlatacaklarını ifade eden Özsoy, tüm yardımseverleri 13 Ocak Salı akşamı saat 21.00`da canlı yayınlanacak televizyon programı izlemeye ve orada anlatacakları fakir ailelere yardım yapmaya çağırdı.

(Zeki Aras –İLKHA)