Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, gündemle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda açıklama yapan Altaç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 25 Ocak’ta Diyarbakır’a geleceği bilgisini vererek Diyarbakır milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını bırakacağını duyurdu.

Haziran ayında yapılması beklenen 2015 genel seçimlerinde milletvekilliği için aday adayı olacağı bilgisini veren Altaç, “Aday adaylık başvurusunu yaptıktan sonra genel başkanımızın başkanlığında oluşacak kurul ya da ilgili merciler kararını verecektir. Ancak aday olsak ta olmasak ta bu partinin iktidardaki kalıcı durumunun devam etmesi ve 2023 ile 2051 hedeflerini yakalaması için bu partinin saflarında mücadele edeceğiz. Bizim için hiçbir şekilde aday olmak, milletvekili olmak önemli değildir. Bizim için önemli olan AK Parti kadroları içerisinde olmak ve AK Parti’nin yaydığı siyasi düşüncedir.” dedi.

“Çözüm sürecinde kan aktı”

Dünyanın birçok yerinde yaşandığı gibi Türkiye’de de terör eylemlerinin yaşandığını kaydeden Altaç, PKK tarafından çıkarılan 6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylar ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylarda kan döküldüğünü ifade etti.

Altaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her ülkede bu tür hadiselerin yaşanma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. İlimizde yaşanan bu tür hadiselerin tamamında olayların büyümemesi, vahametin artmaması ve mağduriyetin oluşmaması için inisiyatif geliştirdik. Tüm çabalarımıza rağmen maalesef Çözüm Süreci kan aktı. 6-7 Ekim olaylarında, Cizre olaylarında, Bingöl’de ve son olarak İstanbul’da yapılan saldırılarda maalesef bu acıları gördük.”

“77 milyon vatandaşımızı paralel yapıya teslim etmeyeceğiz”

Paralel yapının Türkiye’de ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirten Altaç, “Bundan sonraki süreçte de milletin kararına kastedebileceği ihtimalini göz önüne alarak bu partinin hangi kademesinde olursa olsun mücadele edeceğiz. 77 milyon vatandaşımızı hiçbir şekilde paralel çeteye, dönemin haşhaşilerine teslim etmeyeceğiz. Çünkü bu çete milletin kararının tecelli ettiği bir hükümeti devirmek üzere şantajlar, kasetler, montajlar geliştirmek suretiyle hareket etti.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebeti ile basın mensuplarına gül hediye edildi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)