Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesini ziyaret eden Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, burada Mersinlilerle bir araya geldi.
Dernek binasında bir konuşma yapan Şenlik, ilim, hikmet ve İslami hizmetlere değindi.
“Hikmet nedir?"
Günümüzde bazı âlimlerin hikmetten uzak hareket ettiğine dikkat çeken Şenlik konuşmasının devamında, “ Hikmet nedir? Bütün bu işleri zamana bırakmaktır. Zamanı geldiğinde de bir adım bile geciktirmeden o işi yapmaktır. İlim ve hikmet bir arada olduğunda büyük cevherler ortaya çıkıyor. Ne yazık ki bu hikmet denilen siyaset bilincini günümüzde ele geçirenler ilimsiz, âlimlerimiz ise hikmetsiz kalmışlar. Böyle sıkıntılarımız vardır. Âlimler zavallı, ilim okumuş. Bir be-namazın karşısında ezilip büzülüyor. İlim okumuş. Ayet, hadis ezberdir fakat kullanmasını bilmiyor. Bir ateiste delil getirip onu susturamıyor. Neden bunu yapamıyor? Hikmetten yoksun olduğu için. Öyleyse hikmet ve ilim beraber olması gerekir. İkisi beraber olmayınca, kişi ya azgınlaşır ya da köleleşir” dedi.
"Kötülüğe davet edenler çok ama iyiliğe davet edenler az".
Kötülüğe davet edenlerin çok olduğunu fakat iyiliğe davet edenlerin az olduğuna altını çizen Şenlik daha sonra, “Sohbet halkalarından yüz çevirenler varya kendilerine yazık ediyorlar. Kendilerine kıyıyorlar onlar farkına varmadan. Bir insan arkasını bu dine dönderdiği vakit onun için felaketler hazırdır. Şeytan ve avaneleri tuzaklarını kurmuşlar onu beklemektedirler". O kişi ya eroin esrar mafyasına yakalanır ya da hırsız mafyalarına yakalanır. Kötülüğe giden sebepler çok. "Kötülüğe götüren sebepler çok. Kötülüğe davet edenler çok ama iyiliğe davet edenler az". İyiliğe davet edenler az olduğu için işte bu davet halkaları kıymetlidir. Bu davet halkalarının kıymetini bilin” diyerek İslami sohbetlerden kendilerini uzak tutanları büyük bir tehlikenin beklediği uyarısında bulundu.
Başka insanların imanlarını kurtarmak için bilinçli Müslümanların sorumluluk alması gerektiğini söyleyen Şenlik daha sonra, “Sorumluluk almamız gerekiyor başkalarını kurtarmak için. Uçuruma giden başkalarını kurtarmak için. Yani onların ebedi hayatlarını, ahretlerini kurtarmak için. Görev almamız gerekiyor. Risk almamız gerekiyor. İslam dininden uzaklaşmış insanları kurtarmak için kendimizi riske atabiliriz.” ifadelerini kaydetti. (Osman Öksüz- İLKHA)