Basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kürt Demokrasi Platformu (KDP) Başkanı Sertaç Bucak, 2015 yılında yapacakları çalışmalar ve gündemle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinde gelinen noktayı da değerlendiren Bucak, “Bu süreç başarıyla sonuçlandırılmak isteniyorsa Kürt halkının bütün siyasal gruplarının desteği sağlanmalıdır.” görüşünü dile getirdi.

PKK`nin Şırnak`ın Cizre ilçesinde mütedeyyin ailelere saldırması olayına da değinen Bucak, “Başından beri çözüm sürecini destekliyoruz ve sonuçlanmasını da istiyoruz. Bu süreç başarıyla sonuçlandırılmak isteniyorsa Kürt halkının bütün siyasal gruplarının desteği sağlanmalıdır. Halkın çıkarları hepimizin ortak çıkarlarıysa hepimiz birlikte hareket edelim.  Biz, bütün Kürtlerin sürecinin siyasal bölümüne ortak olmasının daha hayırlı olacağını düşünüyoruz. Cizre olayları ve diğer olaylarla ilgili de bu dönemde olabilecek bu tip eylemlerin Kürt meselesine zarar verebileceğini düşünüyoruz. Bu doğru bir tavır değildir. Bu işi yapanlar ertesi gün müzakere masasına oturuyorlar, bu bir çelişkidir. Hem sürecin sağlıklı yürüyebilmesi, hem de Kürdistan`daki siyasi hayatın normalleşmesi için herkesin şiddetten imtina etmesinin daha doğru olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kuruluşlarının 50. yılında meşru zeminden yasal zemine geçmeyi planladıklarını belirten Bucak, “PDK-Bakur 1965 yılında Diyarbakır`da kuruldu. 50. yıldönümüne ilişkin proje programlarımız olacak.” dedi. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)