Tuşba ilçesinde 'Temiz şehir, sağlıklı toplum' sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında mahallelerde bulunan ağzı açık çöp bidonlarını kaldırılarak, bunların yerine galvanizli kapaklı çöp  konteynerleri ile dış mekan çöp kutusu bırakılıyor.

Çöp konteynerlerinin değiştirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Belediyemize bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü şehir merkezindeki mahalleler başta olmak üzere tüm çöp bidonlarını kaldırarak yerine çöp konteynerlerini bırakmaktadır” dedi.

Tuşba için ilçede yaşayan herkesin el ele vererek yaşadığı alanları temiz tutması gerektiğini ifade eden Başkan Özgökçe, "Yapılan her hizmetin bir bedeli vardır. Bunun için vatandaşlarımızın yeni bıraktığımız konteynerlere sahip çıkmasını, yerlerini değiştirmemesini ve içinde ateş yakmamalarını  ve katı  atıklarını belirtilen saatlerde attıktan sonra da kutuların kapaklarını kapatmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şubat, Mart ve Nisan aylarında da çöp konteyneri dağıtımına devam edileceğini ifade eden Başkan Özgökçe, bugüne kadar toplamda 2 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığı ve daha temiz, sağlıklı  ve yaşanılabilir bir Tuşba için hiç durmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bunun yanı sıra Tuşba ilçe sınırlarında bulunan resmi kurumlar ve ana arterlere de 600 adet dış mekân çöp kutusu bıraktıklarını söyleyen Başkan Özgökçe, hizmetlerinin standartlara uygun bir şekilde aralıksız devam edeceğini ifade etti.

Hedeflerinin tertemiz bir Tuşba olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, halkın yaz aylarında ailece gidip hoş vakit geçirdiği Van Gölü sahilinde bulunan mesire alanlarına da çöp konteynerleri planlaması yaptıklarını belirtti. (İLKHA)