Bu gün akşam saat 20.30 sıralarında Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Diclekent  Medya Kavşağı 159`uncu sokakta yaklaşık 30 kişilik PKK`li şehir çetesi yol keserek kimlik kontrolü yaptığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre 30 kişilik yüzleri maskeli grup Öcalan lehine slogan atarak yolları trafiğe kapatarak yoldan geçenlerin kimliklerini kontrol ediyor.

Olayın görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, yüzleri maskeli grup ellerindeki silahlarla havaya ateş ederek gelen araçları durdurduğu, araçta bulunanların kimliklerini kontrol ettiği ve araç sürücülerinden kornaya basmalarını istedikleri belirtildi.

Yaklaşık bir saattir devam eden bu olaylara bazı vatandaşların tepki gösterdiği, tepki gösteren bir bayanın ise çeteler tarafından aracından indirilerek darp edildiği de gelen bilgiler arasında.

Yol kapatma olayının yaklaşık olarak bir saattir devam etmesine rağmen hiçbir güvenlik görevlisinin olaya müdahale etmediğini belirten görgü tanıkları, polisi defalarca aramalarına rağmen polisin halen olay yerine gelmediğini ifade ettiler. (İLKHA)