01 Ocak 2012 tarihinde çıkarılan kanun kapsamında zorunlu olarak yapılan sağlık sigortasından dolayı mağdur olduğunu söyleyen Emrah Deniz, kendisinin ve ailesinden birçok kişinin haberleri olmadığı halde binlerce lira borçlarının biriktiğini söyleyerek bu durumda borçlarını ödemelerinin mümkün olmadığını ve Sağlık Sigortası yüzünden bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Konu  ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Kayapınar SYDV İlçe Müdürlüğü yetkilisi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında oluşan prim borçlarını düzeltmek ve faiz affına uğramak için açılan Gelir Testi Başvurularının devam ettiğini ifade etti.

GSS başvurularının halen devam ettiğini ve vatandaşların bu konuda acele etmesi gerektiğini ifade belirten yetkili, vatandaşta doğabilecek mağduriyetin giderilmesi için devlet tarafından çıkarlan torba yasa kapsamında bu durumlarını düzeltebilme imkânına sahip olduğunu ifade etti.

Yetkililer, Genel Sağlık Sigortası kapsamında yeni düzenlemeler içeren Gelir Testi Başvurusunun halen devam ettiğini ve bu düzenlemenin 31 Mart 2015`te sona ereceğini belirterek, bu durumun bir fırsat olduğunu söyledi. (Emrah Deniz-Ali Fidancı/İLKHA)