VAN - Van merkeze bağlı köylere yardım eli uzandı. Van Rahmet Eli Gıda Bankası depremden etkilenen köylerde yardım çalışması başlattı. Depremin vurduğu köylere henüz yardım ulaşamazken, Van Rahmet Eli Gıda Bankası yardım için üye ve gönüllüleriyle kolları sıvadı. Depremin etkin olduğu köylere yaptıkları yardım çalışmaları hakkında basını bilgilendiren dernek başkanı Abdullah Yıldırım, hasar tespiti ve mağduriyet belirlemeleri için 5 ekip oluşturduklarını belirtti.

 

Köylere gıda yardımlarını ulaştıramaya başladıklarını söyleyen Yıldırım, "Hasar tespiti ve mağduriyet belirlemeleri için 5 ekip oluşturduk. Bir ekip Erciş, bir ekip Van merkez, üç ekip de merkeze bağlı köylerde tespit çalışmalarını yürütüyoruz. Şuana kadar en büyük hasar Van merkeze bağlı merkez köylerde mevcut. Özellikle durumu perişan olan köylerden Alaköy, Molla Kasım, Gedikbuşlak (Canik), ve Dağönü köyünde yardım çalışmalarımız sürüyor. Bazı köylere temel gıda malzemeleri, bazı köylerde sıcak yemek temini için gıda malzemeleri gönderdik" diye konuştu.

 

Yetkililerin çalışmalarının yeterli olmadığını ifade eden Yıldırım, "Halkımız perişan durumda ve bu konuda yetkililerin pasif kaldıklarını gördük. Bu konuda yetkililerin köylere acilen yardım ulaştırmalarını bekliyoruz. Köylere henüz hiçbir yardım ulaştırılmamış. Öncelikle çadır, ısınma ve sıcak yemek tespit ettik. Şuan imkânlarımız dâhilinde gıda malzemeleri ulaştıramaya çalışıyoruz" dedi.

 

Bu zor ve sıkıntılı günlerde hayırsever vatandaşların daha çok duyarlı olmaları gerektiğini belirten Yıldırım, hayırsever vatandaşlara da seslenerek, "Hayırsever vatandaşlarımıza bu konuda kapımız açıktır. Her türlü yardım ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

Mutat Dalgın - İLKHA