AMASYA- Amasya'da faaliyetlerine yeni başlayan Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Amasya Şube Başkanı Recep Ergül ve beraberindeki heyet  HÜDA PAR Amasya il başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. Heyeti il başkanı Salih Alaçam karşıladı.

Kendilerini kırmayıp ziyaret taleplerini kabul ettikleri için HÜDA PAR Amasya İl Başkanı Salih Alaçam'a teşekkürlerini belirten Din-Bir-Der Amasya Şube Başkanı Recep Ergül, “Biz Amasya'da yeni kurulan bir derneğiz. Derneğimizin tanıtılması amacıyla kurum ve kuruluşları ziyaret edip derneğimizi tanıtmak istiyoruz. Derneğimizin amacı Allah`ın verdiği güç nispetinde Ona kulluk etmek ve Onun için faaliyet yapmaktır. Kur`an`ın ve İslam`ın doğru anlaşılması için caba gösteren derneğimiz faaliyetlerine başlamıştır” ifadelerini kullandı.

HÜDA-PAR İSLAMI REFERANS ALAN BİR PARTİDİR
İlk ziyaretlerini HÜDA PAR`a yapma nedenlerini açıklayan Ergül, “HÜDA PAR'ın İslam`ı kendisine referans alan bir parti olduğunu bilmekteyiz. Hem İslami bir parti olması hem de bizim gibi yeni kurulması açısından ilk ziyaretimizi HÜDA PAR`a yapmak istedik. Tekrardan bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz' dedi.

MİHRAPLARIN VE MİNBERLERİN HADİMLERİ HAKKI KONUSMAK ZORUNDADIR
Sözlerine Âlimlerin fonksiyonlarına değinerek devam eden Ergül, “Bildiğiniz üzere Allah Resulü 'Alimler Peygamberlerin varisleridirler' buyuruyor. Biz de minberin ve mihrabın temsilcisi olduğumuz için her yerde ve her mekanda hakki konuşmak zorundayız. Yoksa varislik özelliğimiz kalkar. Din-Bir-Der olarak bunu yapmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu.

KISA SÜREDE HALKIN YOĞUN TEVECCÜHÜNÜ KAZANDIK!
Kısa bir süre önce kurulmuş olmalarına rağmen partilerine yönelik halkın yoğun teveccühlerinin olduğunu belirten HÜDA PAR Amasya İl Başkanı Salih Alaçam ise, “Biz de HÜDA PAR olarak 2012 yılının aralık ayında kurulduk. Çok kısa bir sürede teşkilatlanmamızı tamamladık ve yerel seçimlere girdik. Allah`a hamdolsun ki milletimizin teveccühünü kazandık. Fakat bu bazı çevreleri rahatsız etti. Bildiğiniz üzere 6-7 Ekim tarihlerinde partimize adeta bir imha süreci başlatıldı ve dört kardeşimiz kurban eti dağıtırken şehîd edildi. Yine Cizre'de parti üyemizin babası Abdullah Deniz şehîd edildi. Daha iki gün önce İzmir'de ilce başkanımızın arabasına not bırakıldı ve arabası kundaklandı. HÜDA PAR`ın geleceğinin aydınlık olduğunu bilen karanlık kesimler bunu hazmedemiyor” ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLARIN DAĞINIKLIKLARI KÜFRÜ CESARETLENDİRİYOR
Kendilerinin de 6-7 Ekim olaylarından haberdar olduğunu ve yaşananlardan dolayı çok üzüldüklerini belirten Ergül de, “Bu olaylar cereyan ettiğinde biz oradaki kardeşlerimiz için çok üzüldük. Biz bu olayların temelindeki sebep olarak Müslümanların birlik olmamasını görüyoruz. Çünkü Müslümanlar vahyi iyi anlayıp Ali İmran 103'te buyurulduğu gibi hep beraber Allah`ın ipine sarılsalardı küfür bu kadar cesaretlenmezdi. Biz oradaki kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz ve onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Oradaki kardeşlerimiz korkmasınlar. Bu yola devam etsinler şüphesiz ki davaları haktır. Göreceklerdir ki Allah`ın 'Akıbet muttakilerindir' ayeti tecelli edecektir yeter ki sabretsinler' diye konuştu. (İLKHA)