Her yıl Almanya`nın çeşitli şehirlerinde yapılan kitap ve kültür buluşması, bu yıl Rheinberg bölgesinde açılan kitap fuarıyla başladı. Bir hafta sürecek olan kitap fuarlarına katılan Yazar Emine Şenlikoğlu ile son günlerde mütedeyyin insanlara karşı artan saldırıları konuştuk.

Dindar insanlara yapılan saldırıların endişe verici olduğunu ve bunun oluşabilecek vahim sonuçlarına dikkat çeken Şenlikoğlu, “Maalesef Müslümanlara karşı olan saldırılar artıyor. Bu da başka bir savaşı beraberinde getiriyor. Bu, daha önce PKK ve rejim arasında yaşanan savaş gibi olmaz. Daha değişik olur, çok da şehit olur. İnşallah böyle bir şey olmaz. Çünkü bu çok tehlikeli bir şey, Allah bizi bir tarafı dinsiz, bir tarafı dindar savaşına sokturmasın İnşallah.” dedi.

6-8 Ekim`de yaşanan vahşette geç tepki vermesinin sebebi soruluğunda, olaydan 10 gün sonra haberinin olduğunu belirten Şenlikoğlu, “Evet, onların katledilmesi çok vahim bir olaydı. Ben biraz da duygusal bir insanım, çocuk için çok ağladım. Daha 16 yaşındaydı. Çok ağladığım için sanki görevimi yapmış gibi hissetim. Ama sonradan ben bunu okurlarıma açıkladım. Niye böyle yaptım anlamadım. Bir de ben olayları ne zaman öğrendim biliyor musunuz? Aradan 10 gün geçmiş, 10 gün sonra bir televizyon programında gösterdiler, kendimi kaybettim. Ben, olay olduktan 10 gün sonra duyuyorum düşünebiliyor musunuz ve bana çok sitem geldi. O günlerde hastaydım. Buna rağmen bir şeyler yazdım.” ifadelerinde bulundu.  

Son olarak Almanya`daki İslam karşıtı protestoları ve Alman devletin yanlış politikalarını da değerlendiren Şenlikoğlu, “Biz Müslümanlar, bunlara karşı mücadele edeceğiz. Sizler Almanya`ya gelmiş olabilirsiniz. Burada işçi olabilirsiniz. Ama bu değildir ki siz inancınızdan vazgeçecek ya da susacaksınız.” şeklinde konuştu.

Bu arada düzenlenen kitap fuarına, merkezi Türkiye`de bulunan Dua Yayıncılığın tanıtım ve satış standı da yerini aldı. Ayrıca Dua Yayınevi yazarlarından Mehmet Ali Gönül`de okuyucularıyla buluştu. (Mehmet Kurt – İLKHA)