Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili`nde başta Bursa`nın en büyük ve tarihi camisi olan Ulu Camii olmak üzere birçok camii hınca hınç doldu.

Bursalılar  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili`nde camilere akın  etti.

Bursa Ulu Camii başta olmak üzere camilere akın eden Müslümanlar ,camiyi doldururken burada yatsı namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlid-i Şerif ve Kuran-Kerimi dinledi. Caminin tıka basa dolu olması münasebetiyle içeriye giremeyen bazı vatandaşlar ise cami avlusunda saf tuttu.

Öte yandan Bursa`da Peygamber Sevdalıları Platoformu`na üye İslami derneklerde de Peygamber Efendimiz`in viladet yıl dönümünü idrak etti.

Bursa`da yaptığı İslami faaliyetlerle halkın teveccühünü kazanan İkra Der Genel Merkezi ve ona bağlı 6 ayrı temsilcilikte Mevlid Kandili`ne özel programlar yapıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu programlarda Platformu`n Bursa Sözcüsü Hasan Şenol, İkra Der Yenidoğan temsilciliğinde konuştu.

Derneğin Genel Başkanı Zeki Aras ise, genel merkez binasında Mevlid Kandili`ne özel bir sohbet yaparak Peygamber Efendimiz (s.a.v)`in hayatından kesitler sundu.

Duaların yapıldığı programlar dağıtılan ikramlarla birlikte son buldu.(Zeki Aras –İLKHA)