Abacılar İrşad Der Peygamber efendimizin kutlu doğumunun 1444`inci yıl dönümü vesilesiyle düzenlediği Mevlit Kandili programında Allah Resulünün ahlakına dikkat çekerek, Müslümanların peygamber ahlakıyla ahlaklanması gerektiğine vurgu yaptı.

Köy camisinde düzenlenen program Kuran tilavetiyle başladı. Gurup İrşad`ın okuduğu mevlitle devam eden programda Abacılar köyü Cami imamı Aziz Narin hoca,  Allah Resulü Hz. Muhammed (sav)`in hayatından kesitler anlatarak peygamber ahlakına vurgu yaptı.

Allah (cc)`ın “Resulüm şüphesiz sen, büyük ahlak üzeresin” ayetini okuyan Aziz hoca, “bizimde Allah Resulünün ahlakıyla ahlaklanmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Bugün iman adeta ateşten gömlek olmuş durumda”

Allah Resulünün İslam davetinde gençliğe verdiği öneme vurgu yapan Aziz hoca, genç sahabelerden örnek vererek, “Gelin! Ashabın İslam`a, Resule sarıldığı gibi sarılıp onlar gibi amel işlemeye önem verelim. Öyle bir servet edinelim ki, bizi kabirde yalnız bırakmayan ameller işleyelim. Biz öyle bir Resulün ümmetiyiz ki; imanın ateş olduğu bir dönemde kendisi, ‘ayı sağ, güneşi sol elime verseniz davamdan vazgeçmem.` Diyordu. Evet, bugün iman adeta ateşten gömlek olmuş durumda. Bizde önderimiz, rehberimiz olan Resul-i Kibriya gibi İslam davasına sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı.

Bu kutlu günlerin topyekûn istifade edilebilecek bir şekilde değerlendirilmesi ve bu günlerin ganimet bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Aziz hoca, “Son olarak sizden isteğim: Gelin hep beraber bu kış aylarımızı değerlendirelim. Akşamla yatsı namazı arasında camide siyer dersine, resulün hayatına daha bir dikkat gösterip öğrenmeye gayret edelim, birbirimize anlatalım.” ifadelerini kullandı.

Gurup İrşad`ın okuduğu ilahiler ile devam eden program okunan dua ile son buldu. Program sonunda cemaate tatlı dağıtıldı. – İLKHA