Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan ve gençlik için büyük bir tehlike arz eden madde bağımlılığı ile ilgili olarak Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından 'Genç Beyinler Ölmesin (Uyuşturucu-Bonzai)' konulu konferans düzenlendi.
Konferansa Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel, Yeşilay Batman Şube Başkanı Elif Kılıcıkan, bazı STK temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Konferans Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda saat 14.00’da Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
“Bizler değerlerimizi tümünü aziz olan İslam’dan almışız”
Açılış konuşması yapan İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Servet Çetiz, “Gençler bir toplumun geleceği, bir toplumu ileri götüren lokomotifi, toplumu ayakta tutan değerleri ve idealleridir. Bir toplum eğer bu değer ve ideallerini unutursa veya bunları yok edici hal ve hareketlerde bulunursa işte o zaman o toplum ayakta kalamaz. Bizler değerlerimizi tümünü aziz olan İslam’dan almışız. Bizlere kalite verende hayatımızı anlamlaştıranda bu değerlerdir. Bizi ayakta tutan, bizleri ileri götüren ve medeniyeti kılan bu değerlerdir.” dedi.
“Gençlerimiz İslam’dan uzaklaştıkça bir bataklığa doğru sürükleniyoruz”
Bir topluma yapılabilecek ihanetin toplumun gençlerini işlevsiz hale getirmek olduğunu belirten Çetiz, “Üzülerek ifade etmeliyim ki gençlerimiz İslam’dan uzaklaştıkça bir bataklığa doğru sürükleniyoruz. Ahlaksızlık almış başını gidiyor. Gençlerimiz bir birine güvenmez ve birbirine tahammül edemez hale gelmişlerdir.” şeklinde konuştu.
“Bir yılda 700 madde bağımlısı öldü”
Programa konuşmacı olarak katılan Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel, Türkiye’de 2013 yılında 156 madde bağımlısının öldüğünü belirterek, bu sayının 2014 yılı içerisinde yaklaşık 700 olduğuna dikkat çekti.
Madde bağımlıların bir yıl içinde ölümlerinin dört kattan daha fazla arttığını belirten Adıgüzel, “Türkiye’de madde bağımlılığının kullanım ve yaygınlaşması 17 kat arttı. Bu öyle bir virüs ki her yerimizi salmaya başlıyor. Bununla mücadeleye başlamak ve kötülüğünü topluma anlatmak için ya da gençleri bu illetten kurtarabilmek için ila bu ateşin kucağımıza düşmesini beklemek mi lazım? İlla bizim de çocuğumuzun bu ilete bulaşmasını mı beklememiz gerekir? Çünkü her çocuk, her genç bizim kendi öz çocuğumuz gibi değerlidir, kıymetlidir ve sahip çıkılması gerekir. Sorun başkasını sorunu baktığınız sürece o sorun gelip sizi bulur. Buna karşı hep birlikte mücadele etmek lazım.” dedi. (M. Sait Çelik-İLKHA)