Belediye meclis salonunda düzenlenen törenle Tatvan Belediyesi Başkanı Fettah Aksoy ile Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Bem-Bir Sen arasında, “Sosyal Denge Sözleşmesi” imzalandı.

Sosyal Denge Sözleşmesinin  imzalanması sırasında , Tatvan Belediye Başkanının yanı sıra Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bem Bir Sen İl Başkanı Adem Aydoğdu, Başkan Yardımcısı Nazmi Olcay, Tatvan Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Nesih Uysal, üyeler ve belediye çalışanları hazır bulundu.

Sosyal Denge Sözleşmesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Aksoy “Belediyemiz ile sendika arasında Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzaladık. Sayın Genel Başkanımız ilimize teşrif edip, hem bizlere nezaket ziyaretinde bulunmak, hem de sözleşmeyi bizzat kendisi imzalamak istemiş. Genel Başkanımız bu davranışları ile bizleri çok mutlu etti. Sözleşme ile memurlarımızın maaşlarına ilaveten Sosyal Denge Tazminatı 300 TL iken, 620 TL oldu. Memur arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Aksoy konuşmasının devamında “Bu çerçevede yapılacak sözleşme ile amaç, sözleşmenin tarafı olan çalışanların ekonomik durumunu, işverenin mali gücünün el verdiği ölçüde; insanca yaşamı sağlamak, bilgi ve becerisini geliştirmek, ayni işi yapanlar arasındaki ücret dengesini sağlamak, emeğin karşılığını almak, adaletli ücret dağılımını sağlamak, çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, geleceğe güvenle bakmasını temin etmektir. Böylelikle ekonomik ve sosyal barışı sağlamak ve çalışma performansını artırarak demokratik ve katılımcı çalışma düzeyini oluşturmak amaç edinilir.” şeklinde konuştu.

Barışı ve kardeşliği benimsediklerini dile getiren Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da şunları kaydetti. “Bizim azmimizi gayretimizi iş gören ve işveren olarak, hep diyalog içerisinde çalıştık. Türkiye genelinde hiçbir zaman vurmadan, kırmadan, yıkmadan belediye başkanlarımızla, belediyelerimizle el ele gönül gönüle bu ülkemizi ve bu güzel Tatvan’ımızı kalkındırıp insanlarımıza hizmet edeceğiz. Çünkü biz halka hizmeti hakka hizmet olarak biliyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)