Mardin AK Parti Milletvekili Abdürrahim Akdağ, İHL-DER başkanı Adnan Kahraman ve dernek yöneticileri ile beraber Kızıltepe ilçesinde bulunan Anadolu İmam Hatip Okullarına bir dizi ziyaret gerçekleştirerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Ziyaretlerine İlk olarak Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesinden başlayan Akdağ, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Akdağ, kendisinin de bir imam hatip mezunu olduğunu belirterek,  “ Sizler aileniz için, bizler için ve ülkemizin geleceği için yetişen birer umut çiçeğisiniz. Sizlere emek veren öğretmenleriniz ve ailenizin emeklerini hiçbir zaman unutmayın. Ben de sizler gibi Mardin İmam Hatip Lisesi’nde okudum. Aldığım harçlığın büyük bir kısmını dergi ve kitaplara harcıyordum. Hamdolsun imam hatip okullarımızı kat sayı probleminden kurtardık. Velilerimiz çoçuklarını imam hatip okullarına yerleştirmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Bizler de bunun farkındayız ve okul sayılarımızı ve okul kalitelerimizi artırmak için çaba gösteriyoruz. Kız çocuklarımızın büyük bir kısmı imam hatip okullarımıza geliyorlar. Allah’a şükürler olsun, okullarımızda artık başörtüsü serbest,  4+4+4 eğitim sistemi ile siz çocuklarımız Kur’an-ı Kerim öğreniyorsunuz. Rabbim bizlere bu yasayı çıkartmayı nasip etti. Bu dönemde 14 kız ve erkek imam hatip okulu açtık açmaya da devam edeceğiz” dedi.

Akdağ  daha sonra öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “İmam Hatiplilerin, Bir aidiyeti var,  bir duruşu var, bir misyonu var. Bunları asla unutmayınız.” dedikten sonra, Yunus Emre’ye şu beyiti tahtaya yazdı: “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin, Bu nice okumaktır?” (Mehmet Aslan-İLKHA)