Gaziantep’in en işlek caddelerine ve öğrencilerin yoğun olarak kullandığı güzergâhlara asılan yarı çıplak kadın figürlü reklam afişlerine vatandaşlar tepki göstererek, bu tür ahlak dışı rezaletleri sergileyen şahsiyetleri ve kurumları kınadı.  

İslam dışı yaşantılarını Müslüman halka empoze ederek mütedeyyin insanlara hakaret edildiğini belirten vatandaşlar, özellikle belediyelerin reklam alma noktasında daha titiz davranması gerektiğini ifade etti.

Ahlak ve Maneviyat Derneği (AVEM-DER) Gaziantep Şubesi Başkanı Bülent Çeşmeci konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tür reklamlar toplumun ahlakını bozmaya sevk eden reklamlardır. Toplumu ahlaki konuda yozlaştıracak reklamların para uğruna alınmaması gerekir. Yerel yönetimler buna daha dikkat etmelidir. En azından bu duyarlılığı yönetimler göstermelidir. Bun tür reklamlarla toplumun ahlakı ve maneviyatı hedef alınmaktadır. Toplumumuz dindar bir toplumdur. Para kazanayım derken toplumun dini ve örfi değerleri hiçe sayılamaz. Bu tür ahlak dışı rezaletleri sergileyen şahsiyetleri ve kurumları kınıyoruz.”dedi

Çeşmeci, “Bilboardlara asılan reklamlar, reklamdan çok cinselliği ön plana çıkarıyor. Bu tür ahlak dışı reklamlar toplumu ahlaksızlaştırmakla beraber, bozulmaya da sevk etmektedir. Belediyelerin reklam alırken toplumun değerlerini dikkate alması gerekir. Toplum yeterince ahlaki yönde yozlaştırılıyor. Bari belediyeler bu yozlaşmaya ortak olmasın. Bu diyar Şehitkâmillerin, Şahinbeylerin, Molla Karayılanların diyarıdır. Aynı zamanda halkımız dini değerlerine sahip çıkan bir toplumdur. Reklamlar alınırken daha dikkatli, daha titiz davranmalıdır.”şeklinde konuştu.

Bu tür reklamların, reklamdan çok toplumu yozlaştırdığını belirten Mehmet Çiftçi adlı vatandaş ise, “Bu tür reklamları önceleri gazetelerde, TV’lerde görürdük. Fakat artık ne yazık ki bu tür açık-saçık afişleri şehrin göbeğinde olu-orta yerlerde görmeye başladık. Tabi buna reklam demek yanlış olsa gerek. Benim bildiğim reklam, tanıtım amaçlı yapılır. Bu şekilde kadınları açarak tanıtım mı yapılır? Her gün toplumun ahlaki konuda yozlaştığını söylüyoruz. Şehrin göbeğinde, dizilerde, filmlerde bu tür afişler asılırsa tabi bu toplum yozlaşır. Kim ne şekilde reklam yapıyorsa yapsın. Bizi ilgilendirmez, fakat böyle aleni bir şekilde toplumun güzergâhı olan caddeler üstüne bu tür reklamların asılması kabul edilemez.”diyerek tepki gösterdi.

“Reklam alırken Belediyelerin toplumun değerlerini dikkate alması gerekir.”

Bu tür müstehcen içerikli reklam yapan firmalara tepki gösteren Üniversite Öğrencisi Mustafa Şahin de, “Burası tam bir üniversite önü ve ayrıca burada dershaneler var. Öğrenciler buradan gelip geçiyor. Burası vatandaşların yoğun gelip geçtiği bir yer. Hem tramvaya, hem de bankalara yakın olduğu için bu tür müstehcen içerikli reklamların bu şekilde aleni alanlara asılması doğru değildir. Belediyelerin reklam alırken toplumun değerlerini dikkate alması gerekir. Belediyeler bir an önce harekete geçmelidir. Bu rezil içerikli reklam afişleri, bir an önce kaldırılmalıdır.”dedi

Toplumun ahlakını bozan en önemli faktörlerin başında ahlak dışı dizi ve reklamların geldiğine dikkat çeken Sedat Işık adlı vatandaş ise,  “Bu tür ahlaksız reklamların asılmasını uygun görmüyorum. Reklama bakıldığında bir parfüm reklamı olduğu görülüyor. Fakat uzaktan reklamda açık figürlü bir bayan olduğu göze çarpıyor. Belediyemiz bu tür reklamlara izin vermemelidir. Zaten toplumun ahlakını bozan en önemli faktörlerin başında ahlak dışı dizi ve reklamlar geliyor. Belediyemiz bunu göz önüne almalıdır. Fakat burada biz vatandaşlara da iş düşüyor. Bu tür reklamları gördüğümüzde şikayet etmeliyiz. Duyarsız kalmamalıyız.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)