Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Muharrem Çelik, “Geçmiş Yılbaşı gecelerinde aşırı alkol tüketiminin gerek trafik gerekse de şiddet, taciz suçlarını tırmandırdığını görüyoruz” dedi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Muharrem Çelik,“Yeni yıla sayılı günler kala yeni umutların ve yeni başlangıçların heyecanını yaşıyoruz. Ancak bu heyecan, Yılbaşı akşamı alkol tüketimi ile üzücü olayları beraberinde getiriyor. Görüyoruz ki eğlence adı altında, Yılbaşı gecesi aşırı alkol tüketimi nedeniyle, bireyler sadece kendilerine değil etrafındakilere de zarar veriyor. Geçmiş Yılbaşı gecelerinde aşırı alkol tüketiminin gerek trafik gerekse de şiddet, taciz suçlarını tırmandırdığını görüyoruz. Temennimiz, geçmiş yıllardaki Yılbaşı kutlamalarında yapılan taşkınlıkların tekrar edilmesi. Halkımızın Yılbaşında içki içmemesini, taşkın ve çirkin görüntülerin sergilendiği eğlencelerde bulunmamasını diliyoruz. Geçen yılarda aşırı alkol sonucu meydana gelen feci trafik kazalarının ve sokaklarda bağırarak yeni yıla giren sarhoş manzaralarının bu yıl tekrarlanmayacağını ümit ediyoruz. Ahlaklı kültürlü ve medeni toplumlara yakışan da budur.” ifadelerini kullandı.

Çelik son olarak, “Tüm halkın kendine, ailesine, çevresine ve şehrine sahip çıkması gerekir. Bu tür yozlaştırma operasyonların direnç göstermelerini ve yıkılan batının molozlarının üzerimize yıkılmasına izin vermemelerini istirham ediyoruz. Unutulmamalıdır ki başkalarının kültürünü özümsemek, kültür değil kültürsüzlük.” şeklinde konuştu. (İLKHA)