Yargıtay`n, 'aboneden kayıp- kaçak bedeli alınamayacağı' yönünde verdiği emsal kararın ardından vatandaşlar, şimdiye kadar aylık faturalarından kesilen ‘kayıp-kaçak` bedellerini geri alabilmek için elektrik şirketlerine akın etti.

Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi`nin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kayseri`de, faturalarında kesilen kayıp- kaçak bedelini gösteren belge almak isteyen vatandaşlar, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Elektrik aboneleri uzun kuyruğa isyan ederek şöyle dedi:

"Elektrik dağıtım şirketlerinin bizden kestikleri kayıp- kaçak bedelleri belli. Oturdukları yerden, uydu aracılığıyla bile fatura kesip gönderiyorlar. Ancak konu bize geri ödenecek kayıp- kaçak bedeli olunca, işi yokuşa sürüyorlar. Burada pekçok yaşlı insan var, kadınlar var, çocuklar var.'

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARAR VERİYOR

Saatlerce kuyrukta bekleyip kayıp-kaçak ödeme belgelerini alan vatandaşlar, bu belgeleri Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetleri`ne veriyor. Yetkililer, bundan sonraki süreçte ise Hakem Heyetleri`nin başvuruları değerlendirip ödeme yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini, ödeme yapılmasına karar verilmesi halinde ise bu durumun dağıtım şirketine bildirileceğini ve şirketin de aboneye parasını iade edeceğini kaydetti.