Şehrin birçok yerinde trafik sorunun olduğunu dile getiren halk, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğunu, 5 dakikalık yolu yarım saatte ancak gidebildiklerini belirterek her geçen gün trafiğin tam bir çileye dönüştüğünü dile getirdiler.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi, Çarşı Hürriyet Caddesinde her gün trafik yoğunluğunun yaşandığını özellikle şehir merkezindeki yolların araç trafiğini taşımadığını belirten sürücüler, kalıcı bir çözüm bulunmasını istediler.

Öğle saatlerinde ise trafiğin yoğunluğu nedeniyle acil bir hastayı Hastaneye götürmeye çalışan ambulans, yaklaşık 20 dakika boyunca trafik yoğunluğundan dolayı ilerleyemeyince sürücüler duruma tepki gösterdi.

Gaziantep trafiğinin bu yoğunluğu kaldırmadığını bir an önce alternatif yollarla trafik sorununa çare bulunmasını isteyen sürücüler, “Her gün bu çileyi çekiyoruz. 5-10 dakikada gidilecek yolu yarım saatte ancak gidebiliyoruz. Gaziantep trafiğinin İstanbul trafiğinden bir farkı kalmadı. U dönüşü, sola dönme yasağı ile bu sorun çözülmez. Trafikteki yoğunluk iyice artmaya başladı. Gaziantep trafiği artık bu yoğunluğu kaldırmakta zorlanıyor. Araçların çoğaldığını söylüyorlar. Avrupa ülkelerinde ki araç sayısı bizim ülkemizden daha çok. Ambulans kaç dakikadır burada, hastaneye giden yolda bir ambulans yolu bile yok. Bu trafik yoğunluğuna bir an önce ve acil bir şekilde çözüm bulunmalıdır.” diyerek tepki gösterdiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)