Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Sur İlçe Teşkilatı, 1`inci olağan kongresini gerçekleştirdi. Sur İlçe binasında düzenlenen kongre, yapılan yoklama ile başladı. Divan başkanlığı seçiminden sonra HÜDA PAR Sur İlçe Teşkilat Başkanı Şihmus Taş, ilçe faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Partililere hitap eden Taş, insanlığın içine düşürüldüğü manevi buhranlardan, maddi yoksunluklardan, ezilmişlik ve dışlanmışlıklardan doğduğunu vurguladı. Kurtuluşun, ancak öze ve fıtrata dönmek ile mümkün olduğuna parti olarak inandıklarını söyleyen Taş, “Temel hak ve hürriyetler, devletin yapılanması, amacı ve görevleri, iktisat, dış politika, sosyal politikalar gibi ana başlıklar içeren ve bu başlıklar altındaki insanlık için fıtri bir hak olan hayat hakkı, emniyet hakkı, düşünce, ifade ve örgütlenme hakkı, inanç ve ibadet hakkı, eğitim ve mülkiyet hakkı, hak arama hakkı, evlenme ve aile kurma hakkı, sağlık, seyahat, çalışma, seçme ve seçilme hakkının, din, dil ve renk ayrımı gözetilmeksizin herkes tarafından rahatlıkla kullanılmasına inanıyoruz.” dedi.

“Sözde değil özde İslam Birliği hedefiyle kurulduk”

Parti olarak, iktisadi yönden yoksullukla mücadele, adil bir gelir dağılımı, iktisadi yönden bölgeler arasında dengesizliği kaldırmanın hedefleri arasında olduğunu söyleyen Başkan Taş, “Dış politikada, senelerden beri ezilen ve sömürülen ve cenabı Allah`ın Müslüman halkların yaşadıkları coğrafyalara bahşetmiş olduğu yer altı ve yer üstü zengin kaynaklarının, emperyalist ABD, Avrupa ve Rusya gibi sömürgeci devletlerin işgalinden kurtarılarak, bu kaynakların asıl sahibi olan Müslüman halkın istifadesine sunmak için, sözde değil özde İslam Birliğinin biran evvel faaliyete geçirilmesini sağlamak amaç ve gayeleriyle 19 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş bir siyasi partiyiz.

HÜDA PAR`ın kurulmasının temel dinamikleri arasında hiç şüphesiz hürriyet ve adalet aşkının büyük bir payı bulunmaktadır. Bu aşk ve şevkle hareket eden HÜDA PAR, gerek Genel Başkan ve başkanlık divanı olarak, gerek ise Genel İdare Kurulu ve bütün üye ve teşkilatlarıyla birlikte fedakarane bir çalışma içerisine girerek, kuruluşundan bugüne kadar olağanüstü bir performans göstermiştir.” ifadelerini kullandı.  

Başkan Taş; Sur İlçe Teşkilatının kurulması, ilçe idare kurulundaki değişiklikler, üye kaydı, 30 Mart 2014 yerel seçim çalışmaları, seçim sonuçları başlıkları altında katılımcılara bilgi verdi. Seçilecek olan yeni ilçe idare kuruluna başarılar diledi.

Daha sonra yeni yönetim seçimine geçildi. Yapılan seçim sonrası Sur İlçe Başkanlığına Mahmut Akgül seçildi. HÜDA PAR Sur İlçe Kongresi, yeni Başkan Mahmut Akgül`ün teşekkür konuşmasıyla sona erdi. (İLKHA)