Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) tarafından Van`ın Gürpınar ve Gevaş ilçelerinde 1`inci olağan ilçe kongreleri yapıldı. Parti binalarında yapılan kongrelerde Gürpınar ilçe başkanlığına Erkan Demir, Gevaş ilçe başkanlığına ise Veysel Çiftci seçildi.

Gürpınar ilçe kongresi Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, daha sonra yoklama yapıldı ve divan kurulu oluşturuldu. HÜDA PAR İl Muhasibi Muzaffer Balıkçı ön konuşma yaptı.
HÜDA PAR`ın bir misyon ve vizyon partisi olduğunu belirten Balıkçı, “Bu vizyon da Hz Adem`den, Hz Peygambere ondan da bize kalan bir mirastır. Bu miras ilahi emirler ve Peygamberin sünnetinin mirasıdır.”dedi.

“Türkiye`de İslam`ı kendine referans alan tek partiyiz”

HÜDA PAR`ın İslam`ı kendine referans alan tek parti olduğunun altını çizen Balıkçı, “İlk kurulduğu günden bugüne, bir tabela partisi olmadığımızı ya da seçimden seçime halka giden bir parti olmadığımızı her yerde beyan ettik. Şimdi de söylüyoruz, bu halkın refah ve huzuru için gayret eden, halkımızın dünya ve ahiret için gece gündüz çalışan kardeşlerimizin, bu halkımızdan ya da herhangi bir toplumdan, bir gruptan bir beklentileri yoktur. Bir ücret de istememektedirler. Bu yola çıktığımız da sırf Rıza-ı ilahi için çıktık. Ücretimizi de Âlemlerin Rabbi olan Allah`tan talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Gürpınar İlçe Teşkilatının 1`inci olağan kongresinde ilçe başkanlığına yeniden seçilen Erkan Demir de yaptığı konuşmasında, partilerinin Türkiye`deki 77 parti içinde İslam`ı referans alan tek parti olduğunu ifade etti.  Demir, “Bu nedenle bizim manevi sorumluğumuz çok ağırdır. Davamız İslam`dır, parti olarak azığımız çok çalışmaktır. Dürüst olmak, halka yalan söylememek, verdiğimiz sözü tutmak halka ihanet etmektir. Tedbir bizden başarı Allah`tandır. Görevimizin esası Allah'a itaat olmalıdır, Allah'ın kitabında emrettiği farz ve sünnetlere uymak olmalıdır.” dedi.

“Çalışma bizden başarı ise Allah'tandır”

Gevaş ilçe kongresinde ise ilçe başkanlığına Veysel Çiftci seçildi. Seçim sonrası konuşan Çiftci, “Zaman, İslam kanununun hâkimiyeti uğruna seferber olma zamanı. Zaman, dünyayı ve ahiretimizi kurtarma zamanı. Zaman, Allah'ın mağfiretine, rahmetine, cennetine ve cemaline koşma zamanıdır. Bu uğurda İslami bir oluşum altında mücadele veren Hür Dava Partisi ikinci yılını geride bıraktı. Biliyoruz ki bizim manevi sorumluluklarımız ağırdır, dünyalık hiçbir hesap peşinde değiliz. Biz üzerimize düşeni yaptık mı, yapmadık mı? Onun hesabını vereceğiz. Çalışma bizden başarı ise Allah'tandır. Bizler tedbirlerimizi alacağız, bu tedbirler de çok çalışmaktır, dürüst olmaktır, halka yalan söylememektir. Verdiğimiz sözü tutup yerine getirmektir. İslam`a, ümmete ve bu kutlu davaya ihanet etmemektir.” şeklinde konuştu. (Sedat Karatay-İLKHA)