Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) , Van`ın  Muradiye ve Erciş İlçe Teşkilatlarıı 1'inci olağan kongrelerini gerçekleştirdi. Partinin ilçe binasında gerçekleştirilen Yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan kurulu mali raporu ve faaliyet raporunu üyelere sunarak ibra edildi.

Kongrede HÜDA PAR il ve İlçe Başkanlarının yaptıkları konuşmalarda, Cizre`de yaşanan olaylara değindiler.

Üyelere hitap eden HÜDA PAR Erciş İlçe Başkanı Musa Demir, “Cizre'de parti üyelerimize yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz ve şehid olan Abdullah Deniz kardeşimizin şehadetini tebrik eder ve Allah`tan rahmet diliyorum. Gerçekten zaman oturma zamanı değildir, çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Bakıyoruz Müslümanım diyen insanlar, kendi evlerinde yakılma ve kesilmeye başlanmıştır. Bunun için de elhamdülillah bu toplum Müslümandır ve biz de bu İslam topluluğunu korumak zorundayız. Eğer iman etmişiz diyor isek, üstümüze düşen görevi yerine getirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Van il Başkanı Av. Rasim Sayğın da  yaptığı konuşmada, “Biz bir dava partisiyiz. Bizim oy üzerine bir hesabımız yoktur. Bu halkın karşısına İslamî bir yapıyla çıkacağız ve İslamî bir yönetim var diyeceğiz. Bu toplumu, bu insanları İslamî bir yapıyla inşa ve ihya edeceğiz. Bu halk Müslümandır fakat gittikçe İslami ilkelerinden yozlaştırılıyor. Gerek örtüye, gerekse de namusa yapılan saldırılar bunu göstermektedir. Birçok saldırı karşısında bu toplum maalesef sessiz. Maddiyatın birinci dereceye konulması en büyük etkendir. Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Her İslam toplumunda olduğu gibi, baş örtüsü sebebiyle savaş ilan eden Peygamber`in ümmetiyiz. Bizim kutsallarımızdan olan baş örtüye saldırılar oluyorsa ve sessiz kalıyorsak, kendi inancımızı ne kadar yaşıyoruz? Bunu ciddi bir şekilde gözden geçirmemiz gerekir?” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra oylamaya geçildi. Oylamada mevcut başkanlar Musa Demir Erciş ilçe başkanı ve Zafer Yavuzer ise Muradiye ilçe başkanı seçildi ve ekipler tekrar seçilerek güven tazeledi. (İLKHA)