Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Tatvan 1’inci Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen kongre yoklama ile başladı. Ardından divan kurulu oluşturularak faaliyet ve mali raporu okundu, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Kongrede kısa bir açıklama yapan İl Başkanı Celal Gül, partinin kuruluş amacını anlatarak, PKK ve çetelerinin Cizre’de parti üyelerine ve Müslüman halka yönelik saldırıyı kınadı.

Partililere hitap eden HÜDA PAR Tatvan İlçe Başkanı Erkan Yürek, “Hür dava, Hz. Âdem (as)’dan başlayıp günümüze kadar kutlu bir mücadele olarak gelmiştir. Nice bedeller ödenip nice muvaffakiyetler elde edilmiştir. Bu anlamda hür dava beşeri oluşumlara karşı Rabbani bir duruştur. Hür dava demek kula kulluktan çıkıp Rabbe kulluk etmektir. Hür dava demek baskılara tehditlere boyun eğmeden dik durmak demektir. Hür dava demek çocuklarımızın manevi ve maddi olarak rahat yaşaması için mutlu yarınlar demektir. Hür dava demek bu korku gününde yüzlerin ak bir şekilde rabbin huzuruna çıkması demektir.” dedi.

Yürek, konuşmasının devamında, “Hür dava kutsal bir yoldur. Tabii ki bu yolda yürürken çeşitli badireler ve sıkıntılarla karşılaşacaktır. Unutmayalım ki bu kutlu yolun öncüleri peygamberler olmuşlardır. Onlar her türlü sıkıntılarla karşılaşmışlardır. Sıkıntılar karşısında sabırla sebatla ve hikmetle rablerinden yardım talep etmişlerdir. Rabbimizde onlara muvaffakiyetler vermiştir. Bizler de önderlerimiz gibi sabırla sebatla ve hikmetle çalışarak rabbimizden yardım talep edersek Allah’u Teâlâ bizleri muvaffak eder ve muktedir kılar.” ifadelerini kullandı.

Cizre’de HÜDA PAR ve dindar halka yönelik yapılan saldırıları da lanetleyen Yürek, “Son zamanlarda hür kadrolara yapılan saldırılar hiç de garipsenecek bir durum değildir. Onlar kendilerine biçilmiş rollerini icra etmektedirler. Bu şer odaklar, baskılarla bizleri yıldırmaya çalışmaktadırlar. Fakat bizler Allah’ın izniyle çalışmalarımızı daha da artıracak dik duruşumuzu daha kuvvetli bir şekilde göstererek Müslüman’ın izzetine yakışır bir şekilde hareket edeceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

Kongre yapılan dua ve ikramların ardından son buldu. (Menderes Beysülen-İLKHA)