Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikasının (Sağlık-Sen) ‘Genişletilmiş Bölge Divan Toplantısı` Diyarbakır`da gerçekleştirildi. Bir otelin toplantı salonunda yapılan toplantıya, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Fatih Aslan, Sağlık-Sen doğu illeri şube başkanları ve sağlık personelleri katıldı.

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, Türkiye`de barış ve kardeşliği hazmedemeyenlerin olduğunu hatırlattı.

“Cizre`de dindar ailelerin evleri yakıldı”

6-7 Ekim olaylarına da değinen Memiş, “Kobani olaylarında masum kardeşlerimiz katledildi. Saçı sakalı uzun diye insanları öldürdüler. Yine Cizre`de dindar ailelerin evleri yakıldı. Şırnak şube başkanımızın aracı yakıldı. Bu olaylar birlik ve beraberliğimizi bozamaz. Arkadaşlarımız tehdit edilip araçları yakılsa da bu ülkenin karanlığa dönmesine izin vermeyeceğiz. Devlet, Kobani olaylarında sadece tek tarafla masaya oturdu. Orada yanlış yapıldı. Kürt halkını temsil etmeyen PKK/HDP ile masaya oturmak yerine bölgenin kanaat önderleri ve STK`larıyla oturulması gerekiyordu.” dedi.

“Bölgede yıllarca özgürlük ve hak diyen kişilerin hukuksuzluklarını görüyoruz”

Güneydoğu`da art niyetli insanların cirit attığını ifade eden Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise “Art niyetli birçok kişinin barış sürecini baltalama çabaları var. 6-7 Ekim`den sonra gerçek anlamda sıkıntılar var. Sıkıntıların başında bu bölgede yıllarca özgürlük ve hak diyen kişilerin, bugün buradakilerine hak ve hukuksuz yaptıklarını görüyoruz. Bu da bu bölgede ne derece haksızlığın olduğunu gösteriyor. Barış sürecinin kısa sürede sonuçlanmasını ve huzurlu bir ortam yaşanmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

(Emrah Deniz/Ali Fidancı-İLKHA)