Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Palu 1`inci Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen kongre, yoklama ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından divan kurulu oluşturularak faaliyet ve mali raporu okundu, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Partililere hitap eden HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı Hasbi Karabulut, İslam'ı referans alan partilerinin kendileri için amaç değil hizmet için bir araç olduğunu belirtti.

Cizre'deki saldırılara da değinen Karabulut, “PKK tarafından önceki gün yapılan saldırı sonucu şehit edilen kardeşimizin şahadetini tebrik ediyorum. Gerek içinde bulunduğumuz coğrafya olarak içinde bulunduğumuz siyasi koşullar gereği, Hür Dava Partisinin hakikaten çok zor bir görevi vardır.

Bir yandan ahlaki yozlaşmaya karşı duracak. Bir yandan kumpaslara direnecek, bir yandan da çetelerin saldırılarına direnecek ayakta duracak, göğüs gerecek. Böylesi zor zamanda ve şartlarda siyaset yapan HÜDA PAR, hakikaten bu bölgenin bir gerçeği olarak siyasi hayatına devam ediyor ve devam edecektir.”dedi.

Daha sonra söz alan HÜDA PAR İl Başkanı Abdulcelil Demir, “Birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir dava olan İslam davasını yüklenmiş bulunuyoruz. Partimiz olarak bilindiği gibi İslam`ı referans kabul eden bir temele düşüncemizi dayandırmışız.

Hedeflerimizi ona göre belirlemişiz ve bu doğrultuda çalışacak olan bir partiyiz. Bu nedenle bu büyük davanın uğrunda ne yapılması gerekirse hakikaten değecek olan bir davadır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında ilçe başkanlığının seçimine geçildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde ilçe başkanlığına yeniden Hasbi Karabulut seçildi. İlçe Başkanı Karabulut, yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kongre sona erdi. (Ebubekir Alkan – İLKHA)