Türkiye’nin birçok ilinde, “Sabah Namazında Gençler Buluşuyor “ etkinliği kapsamında Gaziantep Ulu Cami’de bir araya gelen gençler, Sabah Namazından sonra yaptıkları basın açıklamasında İslam âleminin artık derdinin bir olduğuna dikkat çektiler.

Muhammed Mursi ve Rabia dövizleri taşıyan grup, “İhvana selam direnişe devam” Kahrol Sisi seninleyiz Mursi” sloganları atarak sık sık tekbir getirdi.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Mustafa Eren okudu. Eren, “Mısır halkının oyları ile cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi 2013 yılının temmuz ayında yapılan askeri darbe sonucu Sisi yönetimi tarafından zindana atılmıştı. Başta ABD olmak üzere batılı devletlerin desteğiyle gerçekleşen bu darbe batının demokrasi, özgürlük ve eşitlik söylemlerinin ne kadar sahte ve anlamsız olduğunu da bütün dünyaya gösterdi. Mursi’nin devrilmesi için Sisi’ye destek yarışına giren Suud, Birleşik Arap Emirlikleri gibi devletler ise Âlem-i İslam’ın hangi zihniyete sahip yöneticiler tarafından yönetildiğini ortaya koydu.”dedi

“Rabia Meydanında kanla yazılan tarih hiçbir zaman unutulmayacaktır”

Rabia Meydanında kanla yazılan tarihin hiçbir zaman unutulmayacağına dikkat çeken Eren, “Başta Mursi ve arkadaşları olmak üzere Mısır’ın kahraman devrimcileri ilk günden itibaren katil Sisi cuntasına karşı direndiler. Rabia Meydanı’ndaki destansı direniş vasıtasıyla bütün Ümmet-i Muhammed’in yiğit evlatlarının, İhvan’ın kahraman gençlerinin hürriyet ve adalet için neleri göze alabileceklerini gördü. Dünya var oldukça Rabia meydanında kanla yazılan tarih hiçbir zaman unutulmayacaktır. Mısır’ın kahraman devrimcileri Ümmetimizin tarihinde birer kahramanlık destanı, hürriyet meşalesi olarak yerlerini alacaklardır.” şeklinde açıklama yaptı.

“Kudüs’ün, Kahire’nin, Şam-ı şerif’in geleceği, İstanbul’un, Konya’nın, Diyarbakır’ın da geleceğidir”

Âlemi İslam’ın üzerindeki kara bulutların elbette dağılacağını belirten Eren daha sonra, “Bizler Türkiye’nin 40’a yakın ilinde sabahın bu saatinde bir araya gelen Türkiyeli gençler olarak başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere Mısır’ın kahraman devrimcileriyle gurur duyuyoruz. Artık Âlem-i İslam’ın geleceği, kaderi ortaktır. Kudüs’ün, Kahire’nin Şam-ı şerif’in geleceği aynı zamanda İstanbul’un, Konya’nın Diyarbakır’ın da geleceğidir. İçinde bulunduğumuz bu durumdan hep birlikte, saflarımızı sıkıştırarak yeniden kardeş olarak çıkmaktan başka da yolumuz yoktur. Biz gücün zorbalığın hakim olduğu bir dünya değil, adaletin, barışın, kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Bunu tek yolu da İslam’ın diriltici nefesidir. Bu gün dünya her zamankinden daha çok bu nefese ve ruha muhtaçtır.”ifadelerini kullandı.

“Devlet yıllarca zulmettiği zindanlardaki yüzlerce mahkûmunun yakasından artık düşmelidir”

28 Şubat darbesinin mağdurlarına değinen Eren, “Devlet yıllarca zulmettiği mağdur edilen zindanlardaki yüzlerce mahkûmun yakasından artık düşmelidir. Yeni Türkiye geçmişin izleriyle hesaplaşmaya ancak bu mazlumların özgürleştirerek başlayabilir. Allah’u Teâlâ zindanlardaki tüm mazlumların, Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rabbimiz mazlumların acılarını, gözyaşlarını dindirsin. Bizlere İslam’ın, barışın, kardeşliğin, adaletin, gerçek hürriyetin hâkim olduğu günleri görmeyi nasip etsin.  ” İfadelerine yer verdi.

Grup yapılan dua’nın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)