Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği Diyarbakır şubesi, dernek çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi.

Bir kafede düzenlenen toplantıda konuşan Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği Diyarbakır İl Başkanı Osman Kozan, öncelikli olarak çözüm süreci üzerine yoğunlaştıklarını belirtti.

 “Gençlerin bir kenarda durup alkış çalan veya sadece izleyen gençler olmasını istemiyoruz”

Türkiye`de gençlerin hep sıkıntı çektiğini, bu nedenle gençliğin sesi olabilmek için çalışma yaptıklarını kaydeden Kozan, “İşin sadece tabela kısmında kalmayacağız. Gençlerin sahada, sokakta aktif olarak çalışacağını göstereceğiz. Çözüm süreci üzerine yoğunlaşıyoruz. Bu işin bütün yükünü Türkiye`de gençler çekiyor. Biz de artık gençlerin sadece bir kenarda durup alkış çalan veya sadece izleyen gençler olmasını istemiyoruz. Çünkü bu ülkede bütün her şeyi gençler çekti ve şu anda da çekiyor.” dedi.

“Son çıkan Cizre ve diğer olayların provokatörlerin olayı olduğunu düşünüyorum”

Çalışmalarını gönüllülük esası üzerine kurduklarını ifade eden Kozan, “Burası Kürt bölgesi güneydoğu, burada işin en zor tarafındayız. Son çıkan Cizre ve diğer olayların provokatörlerin olayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu bölgede huzuru istemeyen, barışı istemeyen, Kürtleri sevmeyen veya Kürtler üzerinde farklı düşüncesi olan insanlar var. Çünkü buradaki bütün her şeyi biz çektik. Çocukluğumuz siyasi sıkıntılar üzerine gitti. Biz, artık işin siyasi olan değil insani tarafıyla ilgileniyoruz. Artık sadece sözlerle değil, gençlerin ciddi anlamda kendini ifade etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu işi gönüllük üzere yapıyoruz. Hiç kimsenin hiçbir şekilde bize yardımı, katkısı olmamıştır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)