Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl geleneksel hale getirdiği Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS)  için Konya`da da kayıtlar başladı. Konya`da birçok cadde ve okula siyer sınavı duyurusu yapılan afişler asılırken şehrin önemli bulvarlarına sınav standı kuruldu.

Sınav hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Konya  Peygamber Sevdalıları  Platformu Sözcüsü Mehmet Zülfü Tan “ Önceki senelere kıyasla bu sene daha çok kişiye ulaşmak için gayret ediyoruz. Bunun için büyük boy ve küçük boy olmak üzere binlerce afişi Konya`nın hemen hemen her noktasına gönüllülerimizin gayretleriyle astık. Ayrıca şehrin en işlek yerlerinden olan Kayalıpark ve Zafer Gedavet Parkı`nda siyer sınavı stantlarımızı açmış bulunuyoruz.” dedi.

Sınav kayıtlarına ilgi ve katılımın yoğun olduğunu dile getiren Tan, “Toplumun her kesiminden kayıtlar almaya başladık. Burada üniversite okuyan Hindistanlı iki kardeşimiz de kayıt yaptırmış durumda. İnşallah bu sınavı vesile kılarak kardeşlerimizle bir araya gelme, tanışma ve kaynaşma fırsatı bulacağız.” ifadelerini kullandı. 

Konya`da 4 dernekte kayıtları kabul ettiklerini belirten Tan, koordinatörlük sağlayan Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesinin 0 332 353 52 95 numarasından isteyenlerin kendileri ile irtibata geçebileceklerini belirtti.

(Hamza İrasul-İLKHA)