Konya’da “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor”  programı kapsamında Konyalı gençler, Kapı Cami’nde bir araya geldi. Sabah namazına müteakip cami avlusunda  toplanan yüzlerce genç, özelde Mısır’daki İhvan’a ve genel olarak tüm Dünya Müslümanlarına dualar ettiler.

Topluluk adına Muhammed Baki Erol tarafından sesli dua yapılarak Müslümanlar için yardım istendi. Erol, “Ya Rabbi senin uğrunda mücadele eden İslam neferlerini muzaffer eyle. Ya Rabbi Mısır’daki kardeşlerimiz başta Mursi ve onun dava arkadaşları  olmak üzere hepsine kolaylıklar ihsan eyle. Ya Rabbi Müslümanları uyandır, Ya Rabbi Müslümanların aklını kullandır. Ya Rabbi bizleri sabah namazıyla dirilenlerden eyle” diye dua etti.

Duanın ardından basın metnini okuyan Muhammed Furkan Asilkan, “Mısır halkının desteği ile Cumhurbaşkanı  seçilen Muhammed Mursi  bir askeri darbe ile görevinden uzaklaştırıldı  ve Sisi tarafından zindana atıldı. Başta ABD olmak üzere batılı devletlerin desteğinin de olduğu bu darbe Batı’nın barış, özgürlük ve eşitlik söylemlerinin ne kadar anlamsız ve sahte olduğunu bir kez daha göstermiştir.” dedi.

Asilkan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler Türkiye’nin 40’a yakın ilinde sabahın bu saatinde bir araya gelen Türkiyeli Müslüman gençler olarak başta Mursi olmak üzere Mısır’ın kahramanları ile gurur duyuyoruz.  Artık alemi İslam’ın geleceği ortaktır. Kudüs’ün, Kahire’nin, Şam-ı şerifin geleceği aynı zamanda İstanbul’un, Konya’nın, Diyarbakır’ın da geleceğidir. İçinde bulunduğumuz durumdan hep birlikte, saflarımızı sıklaştırarak, yeniden kardeş olarak çıkmaktan başka yolumuz yoktur. Biz gücün, zorbalığın hakim olduğu bir dünya değil; adaletin, barışın, kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Bunun tek yolu da İslam’ın diriltici nefesidir ve bugün dünya her zamandan daha çok bu nefese, ruha muhtaçtır.” (Hamza İrasul-İLKHA)