Bingöl`deki ziyaretlerine devam eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi`ni (OSB) ile küçük sanayi sitesinde bir süre önce, çıkan yangında küle dönen tekstil fabrikasını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Bingöl'deki temaslarını sürdüren Bakan Yılmaz, ilk olarak, Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) daha sonrada küçük sanayi sitesinde bir süre önce, çıkan yangında tamamen yanan tekstil fabrikasını ziyaret etti. Burada fabrika yetkililerinden yangınla ilgili bilgi alan Bakan Yılmaz,  “Yangında can kaybının olmaması bizi sevindirdi.   Kaybedilen mal yine yerine gelir.  Ama kaybedilen canlar tekrar geri gelmez. Yaşanan mağduriyetinin giderilmesi için yapılması gerekenler yapılacaktır.” Dedi.

OSB'de birkaç yıl önce doğru-dürüst tesisin olmadığını ifade eden Yılmaz, "Boş bir alandı bugün çok şükür altyapısıyla, BSK yoluyla ve birçok hizmetiyle gelişen bir bölgemiz. Bingöl artık buraya da sığamıyor, inşallah burayı da genişleteceğiz. Burada hem altyapıya yaptığımız yatırımların etkisi var hem de 6. Bölge teşviki dediğimiz teşviklerin etkisi var. Özellikle emek yoğun sektörlere, 6. Bölge teşviki çok güçlü bir destek verdik. Bunun neticelerini de görüyoruz burada içinde bulunduğumuz yer bir tekstil fabrikası. Çok önemli bir yatırım olmuş doğrusu. Bingöl'de en fazla elaman çalıştıran sanayi şirketi oldu. Bir taraftan kalkınma ajansımız, bir taraftan İş-Kur destekleriyle ve teşvik politikalarıyla iyi bir yere gittiğimizi görüyoruz.”ifadesini kullandı.

“Tekstil fabrikasının genişlemesiyle 400 kişinin istihdam edilecek”

Yılmaz, “Tekstil fabrikasının genişlemesiyle 400 kişinin istihdam edilecek. Burada yüzlerce çalışan var tam kapasiteye ulaştığında 400 kişi istihdam edilecek. Bingöl gibi bir yerde bu müthiş bir rakam. 400 aileye düzenli, çok nitelikli bir istihdam olanağı sunulmuş olacak.”dedi.

“Doğu'ya Güneydoğu'ya kamu yatırımı olarak çok güzel yatırımlar yapıldı”

Özel sektör ve çözüm sürecine de değinen Yılmaz, "Bunlar çok önemli yatırımlar, ülkemizin de buna ihtiyacı var ben hep bunu vurguluyorum, Doğu'ya Güneydoğu'ya kamu yatırımı olarak çok güzel yatırımlar yaptık. Bundan sonra üzerinde yoğunlaşacağımız alan, özel sektörün yatırımlarıdır. Bu bölgeye daha fazla özel sektörün yatırım yapması konusuna yoğunlaşacağız. Bunun güzel örneklerini Şuan içinde bulunduğumuz tesiste görüyoruz. Buna benzer tesislerin sayısı İnşallah her geçen yıl artacak. Bir yandan bu sağladığımız altyapılar, bir yandan sunduğumuz teşvikler ve diğer yandan çözüm süreci, huzur ortamı bu yatırımları büyütecek. Bu bölgelerde genç ve giderek eğitilen bir nüfusumuz var. Türkiye'nin yaş ortalaması yüksek ama Doğu ve Güneydoğu'da yaş ortalaması düşük seviyede. Dinamik ve genç bir nüfusumuz var. Son dönemlerde eğitimi de büyük yatırımlar yaptık. Daha iyi yetişen nüfusumuz var. İş-Kur'dan mesleki eğitim noktasında çok ciddi bir yere geldik bunların destekleri var."şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)