Türkiye’deki toplam 26 çalışma bölgesinin temsilcilerden oluşan Çalışma Grubu’nun başkanlığına ise Uludağ Üniversitesi’nde Üniversite-Sanayi İşbirliğinden sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci getirildi.

Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan KÜSİ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ın başkanlığında Uludağ Üniversitesi’nde toplandı.

Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ  Üniveritesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda, kamu, üniversite, sanayi işbirliğinin pratik olarak gerçekleşebilmesi için gerekli şartlar belirlendi.

UÜ Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Karagöz, TTO olarak Bursa’da AR-GE merkezlerinin sayısını artırmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “AR-GE merkezi potansiyeli olan firmalar tespit ediliyor ve ziyaretler yapılıyor. Bursa’da bu potansiyel var. Ben inanıyorum ki bakanlığımızın, BTSO’nun ve diğer paydaşların çabalarıyla bu çalışmalar önümüzdeki yıl daha da artacak. Bu çalışmalarda akademisyenlerin yer alması lazım. Gerekirse bu konuda kanuni düzenlemeler yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda AR-GE merkezi bulunan 23 firmaya plaket takdim edildi. (İLKHA)