Bu gün öğle saatlerinden bu yana neredeyse tüm ilçede elektriklerin kesildiği Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde, saat 18.00`de verilecek denilen elektriklerin verilmemesi ve bu konuda bir açıklama yapılmamış olması ilçede halk arasında paniğe yol açtı.

Özellikle PKK ve şehir içi çetelerinin eylem yapacakları zaman şehrin elektriklerini kesmesi yada saldırı düzenleyeceği bölgenin trafolarını havaya uçurması olaylarının yaşandığı bu günlerde Bismil`de meydana gelen ve sebebinin anlaşılamadığı elektrik kesintisinden dolayı tedirgin bir bekleyiş içerisinde olduklarını söyleyen Bismilli bir vatandaş,  Bismil`de elektrik arızası adı altında öğlenden bu yana elektrik olmadığını ve Bismil ile beraber tüm köylerde de elektrik kesilmiş olmasının alışılmış bir durum olmadığının altını çizdi.

İsmini vermek istemeyen vatandaş sözlerine şöyle devam etti:

“Sözde akşam saat 18.00 sıralarında gelecekti. Kim söylemiş bilmiyoruz ancak halka söylenen bu. Ancak elektrikler halen gelmedi. Bismil halkı bu gece sabahı karanlıkta geçireceğe benziyor. Hem her şey bir tarafa havalar çok soğuk ve özelikle çocuklar bu durumdan çok olumsuz etkileniyorlar. Bir de insanlar elektriklerin olmamasını fırsat bilerek bu ortamda kendilerine gelecek saldırılardan, dükkanlarına yapılacak herhangi bir saldırı veya hırsızlıktan dolayı çok tedirgin. Buna acil çözüm bulunması gerekir.”

Bismil`de yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili olarak da DEDAŞ`tan herhangi bir bilgilendirme halen yapılmış değil. (İLKHA)