Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (Hira-Der) tarafından dernek binasında infak konulu bir seminer düzenlendi. Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun`ın konuşmacı olarak katıldığı programa, dernek üye ve gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde infak konulu bir konuşma yapan M. Ali Altun, hadis-i şeriflerden örnekler vererek, Cennet`in cömertlerin yurdu olduğunu söyledi.

“Derdimiz ve endişemiz İslam`dır”

Allah`u Teâla`nın tertemiz bir davanın ferdi olma şerefiyle kendilerini şereflendirdiğinin altını çizen Altun, dertlerinin ve endişelerinin İslam olduğunu belirterek “Hamdolsun bizim yolumuz ve davamız İslam`dır.” dedi.  

“Müslüman sürekli diri olandır”

Dinin bütünüyle bir nizam olduğunu ve Müslüman`ın ise bu nizamın bekçisi olduğunu belirten Altun, “Allah din olarak bize İslam dinini gönderdi. Rabbimiz, ‘Sizin için din olarak ben İslam`ı seçtim ve sadece sizden İslam`ı kabul edeceğim` dedikten sonra ona bekçilik, hamilik yapacak ve onu koruyacak olan da Müslümanların ta kendisidir. Gerçekten biz Kur`an-ı araştırdığımızda ve kendimizi Kur`an-ı öğrenmeye çalıştığımızda yeryüzünde her dakikamız için, her günümüz için yapmamız gereken çok şeyin olduğunu açık ve net görebiliyoruz. Müslüman sürekli hareket halinde olandır. Müslüman sürekli diri olandır. Müslüman durduğunda din, düzeni, nizamı ve inancı yıkılır. Bütün dengeleri altüst olur.” şeklinde konuştu.

 ‘Cennet cömertlerin yurdudur`

Şehitlerin, âlimlerin ve infak edenlerin cennete birlikte gireceklerini vurgulayan Altun, “Peygamber Efendimiz (sav), ‘Cennet cömertlerin yurdudur.` diyor. Kıyamet gününde cennet ehli üç kısma ayrılır; bir kısmında şehitler, diğer kısmında âlimler ve diğer kısmında da cömertler vardır.  Bir rivayette göre; Allah`u Teâlâ şehitlere ‘girin cennete` diyor. Şehitler ise ‘Ya Rabbi şu şahadet yolunu bize anlatan, bize öğreten âlimler burada iken biz tek başımıza nasıl cennete gireceğiz`  Allah`u Teala ‘âlimleri de getirin` diyor ve ‘cennette girin, cennet sizindir` diyor. Bu sefer âlimler ‘Ya Rabbi evet biz âlimdik ama bize imkân sağlayan, okumamızı, öğrenmemizi sağlamak için infak eden Müslümanlar varsa biz nasıl cennete gireceğiz` diyorlar. Allah`u Teâla ‘infak edenleri de çağırın hepiniz beraber cennete girin` diyor.” hadislerinden örneklerle infakın önemine değindi.

Seminer okunan dua ile sona erdi. (M. Sait Çelik-İLKHA)