Batman’da sık sık elektrik kesintilerinin yaşanmasına tepki gösteren esnaf, DEDAŞ’a isyan etti. Yolu trafiğe kapatan esnaf, ateş yakarak davul eşliğinde halay çekti.

Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi esnafı, elektrik kesintileri nedeniyle adeta DEDAŞ’a ateş püskürdü.

Kış aylarının gelmesinin ardından elektriklerinin  sürekli kesildiğini ifade eden Murat İnsel, “Esnafınıza sahip çıkın. Gelin esnafı seyredin, hiç bir tanesinin elektriği yok. Bu esnafın hepsi kira veriyor, vergi veriyor ve elektrik faturasını ödüyor. Ama elektriklerimiz yok. Elektriklerimiz bir günde defalarca üst üste gidiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hiçbir işyerinde elektrik yoktur. Neredeyse iş yapamaz hale geldik. Yetkililer bir an önce bu sorunu gidermesini istiyoruz.” dedi.

Yaklaşık bir aydan beri elektriklerinin sürekli kesildiğini ve bu yüzden mağdur olduğunu vurgulayan Mustafa Kaya da, “Bu elektrik kesintileri niye batıda olmuyor da bizim memlekette oluyor! Elektriklerin kesilmesi bizleri çok mağdur ediyor. Elektrik kesintileri yüzünden neredeyse dükkânımızı açamaz olduk ve kiramızı ödeyemiyoruz. Bu sorunun hallolmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir başka esnaf Hasan Tekin ise, elektrik kesintisinden dolayı mağduriyetini şu sözlerle ifade etti: “Elektrik kesintisi yüzünden işyerimi kapatma noktasına geldim. Ben internet kafe işletiyorum. Elektrik kesintileri yüzünden artık iş yapamaz hale geldim. Bunun hesabını kim verecek? Bu elektrik kesintilerini neden bizlere mal ediyorlar? Türkiye’nin hangi ilinde bu kadar elektrik kesintisi yaşanmıştır? Yetkililer bir an önce soruna el atsın.”diye dert yandı. (M. Sait Çelik-İLKHA)