Hıristiyanlar tarafından Hz. İsa`nın doğum günü olarak kabul edilen yılbaşında her türlü ahlaksızlığın sergilendiği etkinliklerden, Müslümanların uzak durması gerektiğini belirten Batman İmam Hatip-Der Başkanı Osman Teyfur, Müslümanların hayatında yılbaşı ve onun gibi günlerin hiçbir zaman yer almaması gerektiğine dikkat çekti.

“Nesillere gayr-i İslami ahlak empoze edilmeye çalışılıyor”

“Yılbaşı kutlaması bizim inancımıza, örf ve geleneğimize aykırıdır.” diyen Teyfur,  “Onun için bir Müslüman`ın mutlaka gayr-i İslami kutlamalardan uzak durması ve kendi inancı, örfüyle çelişen kutlamalardan da mutlaka uzak durması gerekiyor. Fakat ne yazık ki İslam coğrafyasında kendi köklerinden koparılmış nesillere, bu gibi gayr-i İslami ahlak empoze edilmeye çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Hayatımızda yılbaşı ve onun gibi günlere hiçbir zaman yer olmamalı”

Bir Müslüman`ın yılbaşını kutlamaması gerektiğini vurgulayan Teyfur, “Müslümanların bu gibi oyunlara gelmemesi gerekir. Bir Müslüman`ın kendisini Müslüman olmayanlara benzetmeye çalışması çok tehlikelidir. Çünkü Peygamberimiz, ‘Kim bir kavme benzerse ondandır` diye buyuruyor. Bir Müslüman`ın yılbaşı kutlamalarına katılması ve kutlaması gibi bir ahlakı olamaz, olmamalıdır. Hz. İsa gibi bir peygamber, Hz. Meryem gibi mümine kadınlara önderlik edecek bir şahsiyet üzerinden bu gibi melanetleri topluma empoze etmeye çalışmak bu insanlara da bir iftira olur. Onun için İslami inancımızda, İslami hayatımızda yılbaşı ve onun gibi günlere hiçbir zaman yer olmamalıdır.” diyerek uyarılarda bulundu.

“Batılıların bayramlarını kutlamak kişiliksizliktir”

Müslümanların, batılıların bayramlarını kutlamaması gerektiğini de ifade eden Teyfur, “Allah, hangi bayramı kutlayacağımızı ve hangi günleri bayram edeceğimizi bizlere beyan etmiştir. Resulullah pratiğinde bunu bize göstermiştir. Müslüman olarak yılbaşımız bellidir, bir Müslüman yılbaşını kutlayacaksa Muharrem`in Hicri yılbaşını kutlamalıdır. Müslümanların kendi yılbaşlarını unutup geçmişte fiili olarak bu coğrafyayı işgal eden ve bugün de kültürel olarak işgal etmeye çalışan ve işgal eden batılıların bayramlarını bayram edinmesi kişiliksizliktir, kendi kültüründen uzaklaşmadır. Bu gibi günler İslam coğrafyasında yaşayan nesilleri kişiliksizleştirme ve onları İslam`dan ve İslami köklerden koparma operasyonlarıdır. Müslümanların bu gibi sapkınlıklardan uzak durması gerekiyor.” diye konuştu.

“Devlet kendi eliyle bir toplumu felakete sürüklüyor”

Yılbaşı kutlamalarında her türlü çirkinliklerin yaşandığına da dikkat çeken Teyfur, devamında şu ifadelere yer verdi: “Yılbaşı gibi günlerde yaşanmayan melanet kalmıyor. İçilen içkiler, intiharlar, kazalar ve bunlar gibi birçok şeyler oluyor. Ne yazık ki devlet de böyle bir günün kutlanmasına olanak sağlıyor. O gün birçok polis, sırf bugünü kutlayanların güvenliği için çalışıyor. Bu bir toplumun felakete doğru yol alması demektir. Mutlaka Hıristiyanların, Yahudilerin ya da başka gayr-i İslami kesimlerin kutladıkları günlerden uzak durmamız gerekiyor. Eğleneceksek, başka zamanlar da İslami çerçevelerde eğlenebiliriz. Allah hepimizi haramlardan muhafaza eylesin.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)