Yeşilsu Meydanında bir araya gelen Saadet Partisi Şahinbey İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları adına basın açıklamasını Gençlik kolları Başkanı Mücahit Kirazoğlu yaptı. Kirazoğlu, Türkiye’de yılbaşı kutlamalarında hızla Hıristiyan adetlerinin uygulandığını, bu gidişata bir çare bulunması gerektiğini ifade etti.

Her yıl Noel kutlamalarında artış gözlendiğine dikkat çeken Kirazoğlu, “Türkiye’de yılbaşı kutlamaları hızla Hıristiyan adetlerini uygulamaya dönüşmektedir. Her yıl Noel kutlamalarında artış gözleniyor. Hatta Paskalya yortusu, Cadılar bayramı rezaleti bile gündem oluşturuyor. Bu gidişata bir çare bulunmalı, ölçüyü kaçırılmamalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuyu iyi takip etmelidir. Bir toplum orijinal özelliğini, aslını değiştirmemeli. Çünkü heybet ve azamet oradadır. Taklit tehlikeli bir hastalıktır. İnsana onur ve şahsiyetini kaybettirir. Kimliğinden uzaklaştırır. İnsanı gülünç duruma sokar.” dedi.

“Müslümanlara ne oluyor da başka kavimlere özeniyorlar” diye soran Kirazoğlu daha sonra, “Başka dinlerin mensupları gün ve bayramlarını kutlayabilirler. Buna bir diyeceğimiz yok. Bu onların sorunu! Ama Müslümanlara ne oluyor da başka kavimlere özeniyorlar? Siz Ramazan veya Kurban Bayramı kutlayan başka bir din mensubu gördünüz mü? Bizim ayırt edici özelliğimiz Müslümanlık! Üzerimizdeki en büyük nimet bu, Rabbimiz yolumuzu çizmiş: “Kim İslam’dan başka bir din ararsa, bilsin ki, böyle bir din kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o ahrette ziyan edenlerden olacaktır.”diyor. Bir insan ya Müslüman’dır, ya başka dinden. Hak ile batıl birbiriyle karıştırılmaz. Allah Resulü (s.a.v) “Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır.” buyurarak başka toplumlara benzememek konusunda titizlik göstermeye davet etmiştir. Dolaysıyla bizler Müslümanlar olarak topluma örnek olmalı ve şahsiyetlerimizi korumalıyız.” ifadelerini kullandı.

Grup 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu dolayısıyla da bir açıklama yapan Ömer Mert ise, “Gaziantep’in belediye başkanlarına ve Milletvekillerine sesleniyorum.  Bakın Antep’in ruhunu ve şahitlerin ruhunu temsil etmeyen kadın figürlerini ortadan kaldırsınlar. Yine uzun yıllardan beri yönümüzü batıya Avrupa’ya çevirdiğimizi için maalesef halkımıza yılbaşı kutlamaları dayatıldı. Yine Kurban bayramında hayvan sever olanlar Kurban bayramında vaveylalar koparanlar kendileri de bu gece hindi katliamlarına imza atıyorlar. Buradan hareketle 25 Aralık nasıl tatil olmaktan kaldırıldıysa yılbaşı günü de resmi tatil olmaktan kaldırılsın. Bizce Mekke’nin fethinden bir gün sonra onlara göre noel bayramı olan gününde tatil olmaktan kaldırılmasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)