Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Mardin Şubesi'nce, Mardin Valiliğin desteği ile yürütülen Acil Koordinasyon Kurulunun Güçlendirilmesi- 2 projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Özel bir otelde yapılan toplantıya Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri katıldı.

Vali Taşkesen burada yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Geçmişte kadınlara büyük önem verildiğini aktaran Taşkesen, “Türkiye'de kadınların seçme ve seçilme hakkının tanınması birçok ülkeden daha önce tanınmış. Avrupa Birliği’nde insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusunda seçilmişlerin daha da önemlisi sivil toplum kuruluşları ayağının istendiğini biliyoruz. Bizler de bu şartlara uyuyoruz ve çok fazla proje alıp uyguluyoruz. Ayrıca son bir yılda Mardin’de kadın cinayetinin işlenmemesi Mardin’in ne kadar kadın dostu bir kent olduğunun göstergesidir.” dedi.

KAMER Mardin Şube başkanı Tülay Elçioğlu da hazırlanan ilk projede 2013 yılında acil koordinasyon kurulu oluşturulduğunu belirtti.

Geçen yıl 4 ilçede çalışmalar yürüttüklerini yeni dönemde de 5 ilçe daha ekleyerek toplam 9 ilçede faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Elçioğlu, “Geçen yıl her ilçede kurum ziyaretleri yapmıştık. Kaymakamlıklar başta olmak üzere birçok kurumu ziyaret ederek projemiz hakkında bilgilendirmede bulunmuştuk. Ve kurum amirleri projemize dâhil oldular. Yeni dönemde proje dâhil edilen 5 ilçede yine kurum ziyaretleri yapacağız. Hedeflerimiz arasından Acil Koordinasyon Kurulu’nu kadınlara anlatılması vardır. Bunun için ilçelerde salon toplantıları yapacağız. Bu toplantılarda kadın haklarını anlatacağız. Bu 5 ilçede 500 kadına ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)