İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Sertifika dağıtım törenine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Baki Sevgili, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Bulaşıcı Madde Olmayan Hastalıklar Şubesinde görevli Doktor Ferah Şahman Gören ve Sertifika almayı hak kazanan okul müdürleri de katıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile başlatılan “Beslenme Dostu Okullar Projesi” İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Teknik hizmetleri Şubesi ile Halk sağlığı İl Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi ve Bulaşıcı Madde Olmayan Hastalıklar Şubesi tarafından yürütülüyor.

Projenin amacının toplum sağlının korunması ve geliştirilmesi “Beslenme Dostu Okullar Projesi” ile yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve çocukların eğitildiği okulların temizlik, hijyen açısından belirli kriterler ulaştırılması esas alınarak okulların denetlemesi hedefleniyor.

Okul sağlığı, okul iyileştirilmesi ve zamanında önlem alınması ile çağın hastalığı olarak anılan obezitenin de önlenmesinin hedeflendiği projede, bu bağlamda okulların teşvik edilmesi, gayret gösteren okulların ise “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” ile ödüllendirilmesi amaçlanmıştır.

Diyarbakır’da “Beslenme Dostu Okul Projesine” başvuru yapan okular Müdürleri ile Halk Sağlığı Personeli tarafından 2014 yılında yapılan denetimler sonucunda Beslenme Dostu Okul projesi Sertifikasına hak kazanan okullara İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı M. Baki Sevgili ve Doktor Ferah Şahman Gören tarafından okul sertifikaları bu gün teslim edildi. (İLKHA)