Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından "Kariyer Günleri" etkinliği gerçekleştirildi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, Vali Yardımcısı Murat Irgatoğlu,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gıyas Güven, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gıyas Güven, kurum olarak 2014 yılında bin 345 kişiyi özel sektörde istihdam ettiklerini söyledi.

Kentte 20 bin civarında kayıtlı işsiz olduğunu belirten Güven, "Toplamda 5 bin 426 işsize iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdik. Mevcut işsizlerin ve bütün işyerlerin birer iş meslek danışmanı var. Bu danışmanlar işsizlerimize uygun meslek eğitimlerini ve uygun iş olanaklarını sağlamak için yol göstermektedirler." dedi.

2014 yılında 19 mesleki eğitim kursu düzenlediklerini ifade eden Güven, kurslara 677 gencin katıldığını, bunlardan 160'ının özel işyerlerinde çalıştığını bildirdi.

Güven, "Kurumun son yıllarda en etkin programlarından biri İş Başı Eğitim Programıdır. Programla en az iki sigortalı çalıştıran işyerlerinde, üçüncü kişinin sigorta giderini kurumumuz karşılıyor. 232 gencimiz bu kapsamda çalışmaktadır." dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ise, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri ve teknolojik gelişmelere duyarlı olmaları halinde iş yaşamında başarının kaçınılmaz olacağını söyledi.

Aslan, çiçeği burnunda olan üniversitenin kısa zamanda fiziki yapılaşma, akademik, idari ve öğrenci sayısı bakımından büyük bir gelişim gösterdiğini söyledi.

Öğrencilere ‘Kendinize bir hedef belirleyin` diye seslenen Aslan, “Kendinizi geliştirin. Mutlaka bir yabancı dili öğrenin. Kariyer bölümlerinde yabancı dil olmazsa olmazlardandır. İş adamları da bunu istiyor. Bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, kendini geliştiren, teknolojik gelişmelere duyarlı personel konusunda hassasiyet gösteriliyor. Bunun için eğitim dönemini en donanımlı şekilde tamamlamaya çalışın. Hedefini en üst noktaya yerleştirin. Hedefiniz Ay'a gitmek olsun. Ay`a gidemeseniz de uzayı keşfetmiş olursunuz.” diye konuştu.

Etkinlikte İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Bilgi Merkezi Personeli Psikolog Deniz Kartal, iş arama becerileri, veri oluşturma,  CV hazırlama ve mülakat teknikleri, Sentim Bilişim Ağrı Çağrı Merkezi yetkililerinden Sentim Bilişim Teknolojileri İnsan Kaynakları Direktörü İlker CİTİL ise kentte yaptıkları çalışmalar ve kurslar hakkında bilgi verdi.

Program, işadamlarına teşekkür ve Sentim`in düzenlediği kursu başarıyla tamamlayanlara başarı belgelerinin verilmesi ile sona erdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)