Diyarbakır`da online hizmeti sunan bir firmanın fiperobtik kablolarının sık sık kesilerek sabote edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada ilginç bir detay ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il merkezinde 10-11 Eylül 2014 ve 20-21-22 Aralık 2014 tarihlerinde bir firmaya ait 23 ayrı noktada fiber kabloların kesilmesi sureti ile sabotaj eyleminin gerçekleştirildiğini belirtildi.

Açıklamada devamla, "Haberleşmenin engellenmesi, mala zarar verme ve iki noktada bağlantı cihazlarının çalınması”  ile hırsızlık ve sabotaj olayı nedeniyle meydana gelen kesinti sonrası yüklü miktarda maddi kayıp yaşandığı gibi vatandaşa internet üzerinden verilen hizmetlerde de aksamalar yaşanmıştır.” denildi.

Yapılan çalışmalara neticesinde aralarında Diyarbakır`da faaliyet gösteren bir fiber online firmasının sahibi olduğu tespit edilen İ. G. ile firma çalışanı F. A.'nın gözaltına alındığı ifade edildi.

Bunların yanı sıra farklı bir firmanın çalışanları oldukları tespit edilen,  M.A., O.K., H.K ve F.U.`nun da olayda rolleri olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı ve yaşanan bu sabotajdan dolayı toplamda 6 şüpheli şahsın yakalandığı belirtildi. (İLKHA)