GSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep’te son dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin sanayiciler açısından çok büyük sorun oluşturduğunu söyledi.

 Ünverdi, elektrik kesintileriyle ilgili üyelerden ve sanayicilerden gelen sorunları, ilgili yetkililere ve milletvekillerine ilettiklerini belirterek, “Bu sorunun kökten çözülmesi lazım. Maalesef kentimizde elektrik kesintileri devam ediyor. Sanayicilerimiz almış oldukları siparişleri yetiştirmek için gereken çabayı gösterirken, kesintiler yüzünden zaman zaman sıkıntı çekiyorlar. Elektrik kesildiği anda maliyetlerimiz artıyor. Boşta kalan işçilik, makinalardaki sorunlar, bunların hepsi bizde sıkıntı meydana getiriyor. GSO olarak bu sorunların çözülmesi konusunda düzenlenen toplantının verimli geçmesini umut ediyorum.” diye konuştu.

Toroslar Dağıtım Operasyonları Direktörü Akın Şahin de, bölgeye kaliteli enerji verebilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade ederek, “Valilerimizle, kaymakamlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla toplantılar yaparak sorunları anlamaya çalıştık. Bu toplantı da onlardan birisidir. Neleri yerine getirdik, neleri getiremedik bunları yaparak ilerlemeye çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tür toplantılarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra yapılan konuşmalarda, Gaziantep’te yaşanan elektrik kesintisini sıkıntılarının çözülmesi için, alt yapı çalışmalarının 2 yıl içerisinde yüzde 80 oranında giderileceği ve alt yapı, bakım ve onarım çalışmalarına daha fazla önem verileceği kaydedildi.

Düzenlenen toplantı, Toroslar Bölge Müdürü Ali Emre Akdağçık, Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu, Toroslar EDAŞ Yatırım Planlama Müdürü Murat Nizamoğlu, Toroslar EDAŞ Yapım İşleri Müdürü Osman Sağlam, Gaziantep Müşteri Hizmetleri Saha Müdürü Tevfik Yıldırım’ın katılımcıların sorularını cevaplamasıyla toplantı sona erdi.   (İLKHA)