Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği bölümünde okuyan 3. Sınıf öğrencileri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi uygulama dersinde, Doç. Dr. Mehmet Emin Erkan eşliğinde veteriner  fakültesinin  zemin katında bulunan yoğurt fabrikasını  gezdi.

2007 yılında yoğurt, tereyağı ve ayran üretimine başlayan fakat daha sonra bazı  nedenlerden dolayı üretimi  durdurulan  yoğurt fabrikasını  gezdi.

Yoğurt üretiminde kullanılan makineleri öğrencilere tanıtan Doç. Dr. Erkan,  fabrikanın, Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Programı kapsamında süt işleme tesisi ile ilgili 2004 yılında hazırladıkları projenin 2007 yılında tamamlanarak faaliyete başladığını belirterek, sadece yoğurt üretimi için kurulan fabrikanın daha sonra üniversitenin de desteği ile tereyağı ve ayran üretebilecek şekilde geliştirildiğini söyledi.

Doç. Dr. Erkan,  “Fabrikamız günlük 3 ton süt işleme kapasitesine sahiptir.İşletme olarak köylerden gelen süt süzgeçli hassas terazilerden geçtikten sonra  depolanıyor. Bazı aşamalardan geçtikten sonra da yoğurdu elde ediyoruz.” dedi. (M. Zeki Aygur – İLKHA)