Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Kosova Mitroviça Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kosova Mitroviça Üniversitesi Rektörü Profsör Doktor Alush Musaj ve beraberindeki akademisyenlerden oluşan heyet ile Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener ve Kosova – Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Arif Karademir ile biraraya geldi.

BTÜ’nün Yıldırım Yerleşkesinde gerçekleştirilen protokol töreni öncesinde açıklamalarda bulunan BTÜ Rektörü Karademir, “Üniversitemiz kurulalı 4 yıl oldu. Tohumu küçük fakat büyüdüğü zaman büyük bir çınara dönüşecek bir bitki gibiyiz. Üniversitemiz böyle bir potansiyele sahip. Dolayısıyla bu çınarın kökleri ve dalları her tarafa yayılacak. Bu açıdan paydaşlarımızla, sanayimizle ve çevre ülkelerdeki dost üniversitelerle çok iyi birliktelikler yapmamız lazım” dedi.

Kosova Mitroviça Üniversitesi Rektörü Alush Musaj ise protokol töreni öncesi, “Bugün burada sizlerle biraya gelmekten mutluyuz. Biz de BTÜ kadar yeni sayılırız. Bizim üniversitemiz daha 2 yıllık bir üniversite. Az önce ifade ettiğiniz üzere bu çınarın kökleri bizleri de sarar ve birlikte yeni meyveler veririz. Bu protokol bizim için, üniversitemiz için büyük bir değer teşkil etmektedir. Biz üniversitemizin Bursa Teknik Üniversitesi’nin destekleriyle gücüne güç katacağına inanıyoruz. İşbirliği protokolünün başta üniversitelerimiz olmak üzere, her iki ülkeye de hayırlar getirmesini dilerim.” Açıklamasında bulundu.

Ziyarette bulunan Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener de, imzalanacak işbirliği ve kardeşlik protokolünün iki üniversite ve iki ülke için hayırlar getirmesini diledi.

Yapılan açıklamaların ardından iki rektör hazırlanan protokol metnini karşılıklı olarak imzaladı. (İLKHA)