Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Dicle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün birlikte düzenlediği “Dokuma Konfeksiyon” ve “Servis Elemanı (Garson)” mesleklerinde düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları bu gün başladı.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan İŞKUR Diyarbakır Şubesi, Nisan 2015’te sonuçlanacak olan kursların sonunda 75 kişinin kurslardan onaylı sertifikalarını alarak kursu bitirmiş olacakları belirtildi.

Dicle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe, Dicle İlçesi Kaymakamı Remzi Kattaş, Dicle İlçe Emniyet Müdürü, Dicle İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte, İl Müdürümüz İsmail Koç, İŞKUR Şube Müdürü Cengiz Çelebi ile İl Müdürlüğü personelleri katıldı.

15 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek olan “Dokuma Konfeksiyonu” mesleki kursuna toplamda 50 katılımcı ile başlandığı ve katılımcıların tamamının ise bayanlardan seçildiği ifade edildi.

24 Nisan 2015 tarihinde sona erecek olan “Servis Elemanı (Garson)” mesleki kursuna ise toplamda 25 kursiyerin katıldığı ve bu katılımcıların 4’ünün erkek 21’inin ise bayan olduğu belirtildi.

Söz konusu Mesleki Eğitim Kurslarını başarıyla bitiren ve meslek sahibi olan katılımcılara, kurs sonunda onaylı bitirme sertifikaları verileceği ifade edildi. (İLKHA)