Karma eğitim sisteminin, gençler açısından olumsuzluklarına dikkat çeken Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Gaziantep Şube Başkanı Abdulvehap Beyaz, Türkiye’de Müslüman halkın eğitim sistemi konusundaki ıslah ve iyileştirme taleplerine bir türlü karşılık verilmediğini ifade etti.

“Eğitim anne karnında başlar, mezara kadar devam eder”

Şuan toplumun, karma eğitimin kaldırılmasını istediğini belirten Beyaz,  “Aslında dini eğitim annenin karnında iken başlar. Annenin helal ve harama riayet etmesi ile başlar. Bu eğitim, çocuğun konuşması ve okuluyla devam eder. Bu eğitim nereye kadar devam eder. Peygamberimizin; ‘Beşikten mezara kadar ilim talep edin’ buyurur. Dolayısıyla çocuğun eğitimi anne karnında iken başlar ta mezara kadar devam eder.” dedi.

“Müslüman halkın taleplerine bir türlü karşılık verilmiyor”

Karma eğitimin kaldırılmasının son günlerde ciddi anlamda konuşulurken birden bire unutturulduğuna dikkat çeken Beyaz, “Karma eğitimin kaldırılması konusu, toplumda infiale neden olacakmış gibi yansıtılmaya çalışılıyor. İsteyen çocuğunu karma eğitime, istemeyen ise karma olmayan okula göndersin. Ülke olarak toplumun özellikle Müslüman halkın taleplerine bir türlü karşılık verilmiyor. Kim çocuğunu nasıl şartlarda okutmak istiyorsa bırakın öyle okutsun.” dedi.

“Gençler arasında flörtün yayılması isteniyor”

“Ben çocuğumun hem dünyasını hem ahretini düşünmek mecburiyetindeyim.”diyerek sözlerini sürdüren Beyaz,  “Erkekler sınıfının ayrı, kızlar sınıfının ve okulunun ayrı olması, aslında olması gereken budur. Bundan da kimsenin sıkıntı duymaması gerekir. Ama karma eğitimi destekleyenlerin aslında amaçları neslimizi kurtarmak yerine neslimizin hem ahretini hem dünyasını yakmaktır. Başka bir nedeni ise gençler arasında flörtün yayılması isteniyor. Bundan dolayı bugün okulların hali içler acısı. Okullarımız uyuşturucu yuvasına dönmüş, kavgalar artmış. Karma eğitimin zararlarını her gün yaşamamıza rağmen hala ısrar ediliyor.” ifadelerini kullandı.

“Karma eğitimin yanlışları ve kaldırılması konusu gündemden düşürüldü”

Beyaz, “Bakın son günlerde karma eğitimin kaldırılması noktasında sanki geri adım atıldı. Gündeme farklı konular getirilerek karma eğitimin yanlışları ve kaldırılması konusu gündemden düşürüldü. ‘Okullarda Osmanlıca dersleri okutulmalı’ denilerek karma eğitim tartışmaları gündemden düştü. Osmanlıca dersi ön plana çıkarılıp, karma eğitim rafa kaldırıldı. Bakın son dönemlerde karma eğitimle ilgili medyada bir şey var mı? Hayır yok. Şimdi gündem Osmanlıca. Evet Osmanlıca güzel bir dildir ama karma eğitimin kalkması da güzeldir. Osmanlıca elbette tasvip ettiğimiz başlatılması gereken bir derstir. Fakat bakın son birkaç yıl içinde okullarda siyer ve Kur’an dersleri başlamadı mı? Başladı. Fakat sorun bu değil bunlar güzel ve olumlu adımlardır. Fakat çatı açıkken çatıyı kapatmadan eve kapı takmak ne yağmuru engeller, ne güneşi ne de rüzgârı. Bu noktada toplumun şuan ihtiyacı olan karma eğitimin kaldırılmasıdır.” diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)