Yılbaşı kutlamaları adı altında kumar, içki ve fuhşun meşrulaştırılmak istendiğini ve düzenlenen eğlencelerle Müslüman halkın yozlaştırılmasının hedeflendiğini belirten

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer, “Artan içki ve madde kullanımı, fuhuş, cinayet, intihar, hırsızlık, gibi toplumsal sorunların altında yatan asıl neden, insanların günahlara yönlendirilmesi ve günahlara teşvik edilmesidir.” dedi.

“Vebal hepimizindir”

İnsanların yaratılış gayesinin Allah`a kulluk olduğunu vurgulayan Esmer, “İnsan, kulluk bilinci ile hayatlarını dizayn etmediği sürece rahat yüzü göremez. Toplumu sevk ve idare eden etkili-yetkili şahıs ve kurumlar elini taşın altına koymalı ve toplumu felakete götüren günahlardan korumalıdır. Çünkü bu vebal hepimizindir. Vatandaşlarımızın yılbaşı kutlamaları ve diğer günaha götüren benzer davranışlardan uzak durmalarını ve çevrelerini de bu günahtan uzak tutmalarını umut ediyoruz. Hükümet de bu konuda özerine düşeni yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Onların adetlerini adet edinirsek biz de onlardan oluruz”

Yılbaşının İslam kültürü ile hiçbir alakasının olmadığının altını çizen Saadet Partisi Viranşehir İlçe Başkanı Yasin Kurt de, “Peygamber efendimiz: Kim kime benzerse onlardandır, buyurmuştur. Eğer biz Müslüman olmayanların adetlerini adet edinirsek biz de onlardan oluruz.” diye belirtti.

“Haram gelen para geldiği gibi harama gitmektedir”

Piyango konusuna da değinen Kurt “Yılbaşında oynatılan kumar nedeni ile yuvalar yıkılmaktadır, bu paradan kimse hayır görmemektedir. Çünkü haram gelen para geldiği gibi harama gitmektedir. Bu işte devletin de vebali büyüktür. Eğer devlet işsizliği ve açlığı ortadan kaldırırsa insanlar bu tür şans oyunlarına umut bağlamaz.” dedi. Kurt, yılbaşına alternatif olarak Mekke`nin fetihinin kutlanabileceğini, bunun daha hayırlı olacağını söyledi.

“Yılbaşının bizim kültürümüzde yeri yoktur”

Yılbaşı kutlamaları ile Müslümanların yozlaştırılıp din ve örfünden uzaklaştırılmak istendiğini ifade eden Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya ise, “Müslüman kardeşlerimizin piyango bileti alması,  yılbaşı için hazırlık yapması, esnaflarımızın bu gece için kampanyalar düzenlemesi ve değişik hazırlıklar yapması bizleri derinden üzmektedir.  Yılbaşının bizim kültürümüzde yeri yoktur. Yılbaşında içkili, kumarlı, kadınlı-erkekli kutlamalarla Müslümanlar yozlaştırılmak isteniyor. Başta devlet yetkilileri olmak üzere partiler, STK`lar, alimler ve kanat önderleri bu gidişe dur, demelidir. Çünkü iyiliği emretmek ve günahlardan men etmek üzerimize farzdır.” dedi.

“Hz İsa hayatta olsaydı insanları bu kutlamalardan men ederdi”

Ahlaksızlık dolu etkinliklerden uzak durulması tavsiyesinde bulunan Kaya, “Yozlaşmış batı kültüründen uzak durmak zorundayız. Bu kutlamaların, Hz İsa`nın doğumu ile de ilgisi yoktur. Eğer Hz İsa hayatta olsaydı insanları bu kutlamalardan men ederdi.” diye belirtti.

Müslümanların yılın bittiği son günü, eğlence ile değil de muhasebe ile geçirmesinin daha doğru olacağını belirten Kaya, “Müslüman bu geceyi muhasebe günü olarak değerlendirmelidir.  Bir iç muhasebe yaparak geçmişte yaptığı günahlara tövbe etmeli ve iyiliklerini artırmalıdır.” ifadelerini kullandı. (Sabri Acet-İLKHA)