TCDD Batman Gar Müdürü Halil Saruhan, 2014 yıllı değerlendirmesi ve Batman Gar’ında yapılan yenilikler ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamada bulundu.

2014 yılı içerisinde yapılan seferler hakkında bilgiler aktaran Saruhan, “Batman-Diyarbakır tren seferleri her gün sabah 05.00 ve öğleden sonra 15.00’da olmak üzere iki sefer yapılıyor. Batman-Ankara tren seferleri ise; Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Batman Güney Kurtalan Express ile saat 11.10’da yapılmaktadır. Yıl içerisinde Batman-Diyarbakır arası 730 tren seferleri yapıldı. Batman-Ankara arasında ise 240 tren seferi yapıldı. Bu yıl toplamda yapılan tren seferlerinde yaklaşık 100 bin yolcu taşımacılığı oldu. Ayrıca Batman TÜPRAŞ rafinerilerinden Ankara’ya hemen hemen her gün karşılıklı olarak motorin seferleri de yapılıyor.” dedi.

“Yenilenmeyle beraber tren hızı arttı”

Garda yenilik olarak yapılan çalışmaları da anlatan Saruhan, “Batman-Diyarbakır ve Batman-Kurtalan demiryollarımızda yenilemeler oldu. Demiryollarının yenilenmesiyle beraber tren hızı artmış durumdadır. Personelimiz için 12 kişilik yatakhane yapıldı. Ayrıca Batman Garı’nda tadilatlar ve peronda ışıklandırılmalar yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“Tren taşlama olayları hepimizi çok üzüyor”

Her tren seferlerinde trenlerinin taşlandığını belirten Saruhan, “Tren taşlaması Diyarbakır, Bismil ile Batman giriş ve çıkışlarda neredeyse her gün yaşanıyor. Taşlamalar hemen hemen yapılan tüm tren seferlerinde oluyor. Tren taşlamalarında yolcularımızdan yaralananlar oluyor. Tren taşlama vakaları hepimizi çok üzüyor. Taşlama vakalarının önlenmesi için ise okullarda ve camilerde Cuma günü herkese duyuru yapılabilir.” diye konuştu. (M. Sait Çelik-İLKHA)