BATMAN- Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde büyük bir hızla tırmanan terör olayları ve ölüm haberlerinin artık tahammül edilemez boyutlara ulaştığını belirterek, "Her gün onlarca eve ateş düşmekte, onlarca annenin yüreği yanmaktadır. Artık bu akan kanı durdurun! Allah rızası için bu kirli savaşı bitirin! Gencecik fidanları zamansız toprağa gömmeyin!" ifadelerini kullandı.

 

Fırat, "Saadet Partisi olarak en samimi ve içten duygularımızla sesleniyoruz. Yetmedi mi dökülen kanlar. Yetmedi mi öldürülen yüz bin genç. Yetmedi mi bu kadar acı" diye şöyle seslendi: "Ey STK temsilcileri, Ey Siyasi Parti yetkilileri, Ey din adamları, kanaat önderleri ve aşiret reisleri, Ey Türk ve Kürt aydınları, Ey büyük medya patronları ve emekçi basın mensupları, Ey Şeyhler, tarikat mensupları ve asil halkımız, Allah rızası için Ankara`ya yürümek gerekiyorsa yürüyelim. Kandil`e yürümek gerekiyorsa yürüyelim. Meydanlara çıkmak gerekiyorsa çıkalım. Açlık grevi yapmak gerekiyorsa yapalım. Yeter ki bu akan kan dursun. Analar ağlamasın, gencecik fidanlar telef olmasın" dedi.

 

"Daha anlamadık mı Allah aşkına, bu ülkenin birbirine düşürülmek istendiğini, Türk ve Kürt halkının karşı karşıya getirilmek istendiğini, hala idrak etmedik mi?" diyen Fırat, "Biz Saadet olarak bu konuda atılacak her adıma ve her eyleme destek vereceğimizi tekrarlıyor, bu insanlık dışı olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı."

M Sait Çelik - İLKHA